Nie na temat...
:blink: zaraz się tu wypisze pan ar...s | ![]() |
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
:blink: zaraz się tu wypisze pan ar...s | ![]() |
Temat tworzenia ceny objaśniłem już obszernie. Dla impregnowanych na wiedzę nie będę tłumaczył powtórnie, bo prawdopodobieństwo, że nadal nie zrozumieją przewyższa opłacalność tego wysiłku.
To jest przekleństwo popularności. Kiedy coś się łatwo sprzedaje na rynku, to nie ma powodu by to udoskonalać. najwyżej można zrobić trochę gorzej - taniej i sprzedać drożej jako "nowość"
Ja tam akurat uważam że sam pomysł na ten typ zestawów i dobór głośników jest trafny, tylko mało współczesny. W Polsce jeszcze krąży legenda ale nie ma kontynuacji. Na zachodzie z tak legendarnwego produktu zrobiliby całą linię, a ta tubeczka tonsilowska z patentowanym korektorem trafiłaby do jakiegoś hiendu w chorej cenie ... zresztą nie trzeba daleko szukać bo trafiła nawet do kilku hiendów.
i tak wszyscy twierdzą tak samo,
Kolega nepez niech lepiej trochę przystopuje zanim będzie za późno. Może warto przyjąć, że ktoś ma inny pogląd? Poza tym jak koledze tak źle na forach internetowych to przecież nie ma przymusu czytania i/lub udzielania się. Na siłę przecież nikt nie trzyma. | ![]() |
WLM na pewno i to wersje najuboższa tego głosnika, ale to kupili razem z całym zestawem estradowego koaksjala od Eminence a nie wprost od tonsilu. Ciekawet eż kto teraz robi dla nich AP:50 bo mają nowy z zewnętrznym gwintem do typowej tuby 1 cal. Może ochriona patentowa na ten głosnik wygasła i zlecili komuś skośnemu?Owszem, perszingi Tonsila kupowaly inne firmy i stosowaly w drogich konstrukcjach,
Naprawde nie wiem, czy ktos przy zdrowych zmyslach kupilby nowe Altusy z mysla o odtwarzaniu dzwieku wysokiej jakosci. Te kolumny sprzedaja sie wylacznie dzieki swojej popularnosci za komuny i malym doswiadczeniu ich uzytkownikow.
Oczywiście sama idea konstrukcji jest fajne i warta rozwijania, ale nie na bazie dzisiejszych glosnikow Tonsila. Tonsil jak do tej pory nie stworzyl zadnych nowoczesnych glosnikow 8, 10 i 12 calowych, ktore nie mialyby jakis czesci, ze swoich dziadkow pamietajacych gierka.
a co do tych wzmacniaczów co wymienilęm to co sadzicie o nich ?
http://allegro.pl/technics-su-vx700-...924020236.html
http://allegro.pl/onkyo-integra-a-88...918036223.html
Altusy raczej nie do tego powstały, a na pewno dzisiaj nie są wystarczająco funkcjonalne i nie maja prawidłowej legendy dla audiofilów z M3. Tak nawiasem dotyczącym pochodzenia głośników z epoki Gierka, ta przeważająca większość audiofilów gustujących w małych głośnikach mieszka nadal w równie małych mieszkaniach z epoki Gierka. Więc ja akurat nie widzę nic negatywnego w opieraniu współczesnych konstrukcji głośników na rozwiązaniach konstrukcyjnych tonsila z tamtej epoki. Widocznie to była dobra epoka skoro tyle mieszkań wtedy powstało.
Niektórzy to potrafią dopasować zawartość wpisu do wybranego nicka | ![]() |
o co myslicie o tym technicku su vx 700 ?