• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kolumny DIY za ok 2000

> DJ zibi, kupnem nie jestem zainteresowany - chcę zrobić sam :)
Wersja ze Scanem na górze +8948+8955 ciekawa, ale to już 2944zł za same głosniki... Ile mniej więcej kosztują zwrotki na takie 3 drogi?

Same elementy na zwrotnice w wersji średnio tańszej 350zł:)

Dayton RS225 + RS125 + SS9700/Morel ET338 wyjdzie Cię taniej;) Seas L22rnx/4p + Fountek FW146 + SS9700/MorelET338/Wavecor. Pomysłów na 3 Way jest dużo Ushery do tanich nie nalezą...

Wolałbym papier na średnicy... Czyli uwzględniając mój pokój lepsze "wypasione" 2 way czy 3 way?
Marian i Dj Zibi> w jak duzych pomieszczeniach grają u was wasze kolumny?

To nie altusy one łomotu nie robią:) Dzisiaj przyjechał kupiec po TLki na AWXie... słuchał słuchał ale chciał bym mu włączył "Ushery" kolego takiego banana na twarzy to ja dawno nie widziałem;)

Pamiętaj jeszcze jedną rzecz... 3 drogi to automatycznie konieczność lepszego i często mocniejszego wzmacniacza;)

To chyba jednak zdecyduję się na 3 drogi :) Kwestia tylko tweetera. Ten MOREL CAT 328-104 jest jeszcze przystępny cenowo. Ten SS naprawdę kusi na wysokie. Budżet musiałbym nadszarpnąć... ale wiele bym dał za banana na twarzy po zbudowaniu własnych kolumn :D

a magnez jeszcze lepszy ;)

Trzeba było kolego oglądać ogłoszenia ;)
Sprzedawałem seasa L15 i AC130f1.
Możliwy był by nawet odsłuch jak byś sobie zażyczył teraz za późno :P

W kartonikach czeka I magnez w swojej kolejce na godnego kandydata od dołu;)

W kwestii wybory SS9700 VS ET338 cena prawie taka sama wolałbym Morela. Miałem porównanie live obu morel jest delikatniejszy co mi bardziej się podoba, dla ravena pewnie SS9700 byłby lepszy;)

Na exela byłbym na tak na średnich, ale to znowu większy koszt i możemy tak dokładać w nieskończoność. Chciałbym też kolumny wykończyc a to też kosztuje, nie chcęsurowej płyty na wierzchu :P

Excel W15 jest droższy od Ushera za to Seas L22 tańszy od 8955 wiec całościowo wyjdzie niewielka różnica;) Warto pomyśleć również nad papierowym AC 130mkII świetny głosnik.

Za jakiś czas będę miał zwrotkę do L22, magnezowym W15 i Morela ET338 w prostej skrzynce. Podobny zestaw (z W12 w miejsce W15) gra u mnie, słyszeli go zibi i roman - z tego co wiem to bardzo im sie podobało.

AC130Mk2 to kewlar z węglem, papieru tam nie ma.

Oj mieszacie mieszacie w głowie... Im więcej czytam tym miej wiem. Jeśli kasy nie starczy to może 8948+morel et338 w podłogówce 2 way? A tak poza tematem trochę. Z jakimi fabrycznymi kolumnami może konkurować ww 2 way lub 3 way na morelu + 8948+8955 ? Mniej więcej jaka półka cenowa wchodzi w grę, bo wtedy takie kolumny z wykończeniem to ok 4 kzł

Jest czarny;) ale gra świetnie.

Pomyśl Ze Akkus V3 kosztuje 13tyś a ty dasz do tego lepszą wysokotonówkę i masz rozwiązanie w temacie firmowych zestawów;)

Powrót