• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny Głośnikowe DIY (STX)

Nie, nie oczekuję basu, wymagam czystego dzwięku i i dostojnych średnich tonów.

One mają grać, nie hałasować.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Odnośnie basu, mam swój subwoofer więc luzik :)

Te nisko-średnio tonowe gdny bym zostawił, jaki tweeter proponujesz?

W każdej kolumnie zrobionej poprawnie będzie dobrze je słychać. Napisz jaki masz budżet na głośniki i tyle bo tak to się trzy lata będziemy bawić :p .

A co myślicie o tych wysoko tonowcach?

GDWK 10/80/19

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie chciałbym przekroczyć 1500zł, najlepiej 1000zł na całość (Obudowę dostanę od przyjaciela za darmo na urodziny)

Wszystkie wysokotonówki tonsila to szmelc. Wszystkie. To tak nie działa. Obudowa również musi być taka jak w projekcie, a nie wymiary na widzimi się bo się faza rozjedzie. Front musi być takiego samego rozmiaru.

Słaby, przynajmniej dla mnie, poszedł bym inną drogą, przeszukałem bym w gotowych konstrukcjach coś dla siebie, zbudowanego na lepszych przetwornikach i to bym z kopiował a nie cały czas brnął w te tonsile bez obrazy, ale to szkoda czasu i pieniążka

Ewentualnie Nisko-Średnio tonówki od tonsila wraz z wysoko tonówkami od daytona.... Front jest identyczny, nie ruszałem go :lol:

Powrót