chciałeś napisać równolegleryshard napisał:bo do 30uF można użyć 2x 15uF w szeregu
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
chciałeś napisać równolegleryshard napisał:bo do 30uF można użyć 2x 15uF w szeregu
22u+3u3.ryshard napisał:A pojemność 25 uF jak dobrać, elektrolitem jakimś?
nawet taniej o prawie 3zltakero napisał:22u+3u3
to chyba program liceum ?ryshard napisał:a połączenie dwóch kondensatorów o różnych pojemnościach to dobre rozwiązanie? Bo to chyba jak łączenie dwóch akumulatorów o różnych pojemnościach, mniejszy oberwie tym samym prądem co duży.
napisz maila bezpośrednio do nich - stx@stx.plryshard napisał:Tak na marginesie, wczoraj jak zamawiałem głośniki na stronie stx'a coś wyskakiwało o potwierdzeniu, jakoś nie doczytałem, do tej pory nie mam od nich żadnego maila. Mam sam jakoś dodatkowo potwierdzac ponad to że zostawiłem swoje dane?
zmodyfikuj te elementy:ryshard napisał:Właśnie za takim rozwiązaniem, które zaproponował Pawel S. opowiem, z tym, że chyba już elektrolitów pchał nie będę.
Spokojnie równolegle do niskotonowca można dać 30uF bipolara.400/ 2.20
400/ 22.00
400/ 3.30
400/ 6.80
ELE-100V/ 15.00 2x
jakis czas temu irek (forumowy elektronik profesjonalista, glowny konstruktor LDM'u) rozpisywal sie nad doborem elementow. ogolnie mowiac elementy rownolegle zdecydowanie mniej wplywaja na jakosc dzwieku. jakosc tych elementow slyszysz dopiero na naprawde dobrych glosnikach takich jak scan-speak. potwierdzil to XYS na wlasnym przykladzie. a chlopak tez trzezwo podchodzil do tematu jakosci elementowryshard napisał:z tym, że chyba już elektrolitów pchał nie będę.