• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny podłogowe - pomoc w wyborze właściwego kierunku

To się powinieneś z grubsza zmieścić
Rozumiem ,że mówimy o posiadanym przez Ciebie zestawie? Wygląda zachęcająco. Możesz coś napisać o brzmieniu? Uważasz, że sprawdzi się u mnie?

marian, własnie chodzi o to, że nie słucham ciężkiego metalu, jazzu i klasyki :)
Co do skrzynek, to chciałbym, żeby ktoś mi to wyciął, skręcił lub skleił i podpowiedział jak dobrze wytłumić. Wykończeniem wierzchnim i resztą zajmę sam, ale muszę mieć gotowy projekt zwrotek, bo nie mam aparatury pomiarowej i warsztatu.

Ostatnia edycja:
Głownie rock, lata 80, czasami trochę ambitniejszej elektroniki - na pewno bez techno, czy typowego umcyk umcyk :). Kręcą mnie też kobiece wokale typu: Diana Krall, Adele czy Imany. :)

Ostatnia edycja:
Marian Jak wyjmiesz jeden woofer, to się robi i tak 2k za przetworniki.
Mówię o tym projekcie http://diyaudio.pl/showthread.php/25043-hds-dxt-fw146-l22rn4xp-dayton-rs225-projekt-by-raven1985
Zestaw podobny do mojego, inna wysokotonówka (mi się właściwie bardziej podoba HDS niż to co mam :) ) nieco inny woofer.
Nie słuchałem natomiast tych zensorów
Ale z półki marketowej na razie nie słyszałem nic coby doskoczyło jakościowo.

Do takiego przekroju muzyki to ty potrzebujesz czegoś co po prostu da sobie radę ze wszystkim :) Ale słucham podobnie i jestem ze swoich zadowolony.

Ok, załóżmy, że dajemy na górę HDS'a, potem fw 146. A co na dół? Dyaton czy taki L22 jak posiadasz? Możesz mniej więcej określić różnice między HDS'em, a posiadanym Usher'em? Ogólnie jestem ciekawy różnic w brzmieniu między HDS/FW146/RS225 vs twoja konfiguracja.

Ostatnia edycja:
Witam ,jestem nowy na tym forum i proszę wybaczyć za błędy .Miałem ten sam problem i kupiłem STX elektrino 250 ,wynegocjowałem dobrą cenę i jestem zadowolony .Grają na moje ucho dobrze .Mam zestaw onkyo 8130 + BD onkyo .Mogłem kupić Klipsch 26r ale po co(przereklamowane).

Powrót