Mam jeszcze jeden problem - mam optykę na IDE, a HDD SATA I, chyba będę musiał z tego zrezygnować, tj. przy nowej płycie
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
eee tam już nie histeryzuj, w nowym komputerze właśnie stary dysk i napęd będzie piętą achillesową kompa. od dysku zależy szybkość odczytu danych.
Ja nie pchałbym się w Intela, lepiej kupić płytę główną z socketem AM3+ do tego Athlon II x2 za kilka lat jeśli znów braknie ci mocy to zmieniasz tylko procesor na np. Phenoma x4 lub x6 tylko przy takim rozwiązaniu trzeba kupić płytę główną z dobrą sekcją zasilania.
I tak jak Yoshi pisał więcej RAM'u teraz 4GB to minimum.
Grafika w porządku miałem przez 2 lata 6770 radziła sobie, na średnich detalach dało się pograć bez przycięć w nowe gry, ale była trochę głośna sprzedałem kilka tygodni temu za 280zł, może uda ci się wychaczyć na allegro gtx 460 trochę droższa ale wydajniejsza.
Zobacz jeszcze na morele.net myślę, że sklep trochę tańszy od proline i towar możesz odebrać chyba za 9zł osobiście w punktach w większych miastach.
Co ty pleciesz kolego, Intel to najlepszy wybór jaki teraz może być jeśli chodzi o wydajność a do tego jest to socket 1155 więc praktycznie najnowszy.
I to jest własnie bzdura bo opiera się na stereotypach. Każdy intel jest szybszy od każdego AMD? Chyba raczej nie, więc twierdzenie , że jest to najlepszy wybór jeżeli chodzi o wydajnośc jest przesadzone. Jasne jak masz na sam procesor 1000zł to może najlepszy ale w budżetowych rozwiazaniach to nie jest takie pewne.
Właśnie APU od AMD jest platformą zapewniajacą wystarczajacą wydajność większości zastosowań domowych. A te są wszechstronne od klepania w wordzie po serfowanie w internecie i granie w gierki. A przy tych ostatnich to intel sobie ze swoja zintegrowaną pseudo karta zupełnienie nie radzi i trzeba kupować coś dodatkowego.
O ile seria procesorów FX od AMD to jest porażka bo nie spełniły pokładanych w nich nadziei, to APU są bardzo udane.