• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[komputery] temat ogólny

no co ty?! mam wgrac nielegalnego windowsa?! :o

zajme sie tym jak tylko bedzie czas ;) wracam fornirowac

Dokładnie! Kupując org oprogramowanie to 95% ceny to naklejka z kodem czy licencja a nie płytka z programem;)

up, patent z ludwikiem to jakiś sprawdzony? nie słyszałem :P

BTW, jeśli będziecie mieć jakiekolwiek pytania na temat chłodzenia komputerów czy to cieczą czy powietrzem, piszcie śmiało :)
Trochę się tym interesuję :)

to sie chyba zmienilo ostatnio. przeciez coraz wiecej windowsow jest preinstalowanych lub instaluje sie z pamieci przenosnej

No jak przecież pirat to też orginalny windows a nie jakaś chińska podróbka ;). Tylko, ze nalezy do kogoś innego :P

Z tego co się orientuje nic się nie zmieniło.
Obraz instalki na pamięci przenośnej itp. musi być przygotowany z legalnego źródła.

Panowie, ale jaki pirat, ściągasz normalnie z torrenta wersję, którą posiadasz, najlepiej czystą MSDN bez "dodatków i modyfikacji" i wklepujesz klucz jaki masz i po robocie :)

//edit, "dodatki i modyfikacje"

Ostatnia edycja:
Jak masz kay to znaczy że kupiłeś winde, jak inaczej ja nie po kluczu sprawdzą Ci system ?

Paweł przetestuj sobie jeszcze memtest'ami RAM w lapku. ;)
Ten dysk co kupiłeś ma 5tyś. czy 7tyś obrotów ?

Jak płyta porysowana to się smaruje bananem :) Wygląda po takim zabiegu jak nowa, nie wiem tylko jak z odczytem jej.

---------- Post dodany o 11:46 ---------- Poprzedni post o 11:42 ----------

---------- Post dodany o 13:07 ---------- Poprzedni post o 11:46 ----------

PS pisaliście o szybkości SSD i że ~120GB to minimum; a co jak by tak dwa dobre (szybkie) 60/64gb połączyć dodatkowo w RAID0 :D (to by była prędkość )

do uznania licencji wymagane są 2 z 3 punktów
1) naklejka na obudowie komputera
2) płyta cd
3) dowód zakupu

jako że można posiadać kopię płyty cd - uznaje się możliwość posiadania kopii pobranej z internetu.
wersji OEM nie można instalować na laptopie (w sensie dokupić do laptopa bez systemu)

do uznania licencji wymagane są 2 z 3 punktów
1) naklejka na obudowie komputera
2) płyta cd
3) dowód zakupu

jako że można posiadać kopię płyty cd - uznaje się możliwość posiadania kopii pobranej z internetu.
wersji OEM nie można instalować na laptopie (w sensie dokupić do laptopa bez systemu)

Mam oryginalną płytkę windowsa i fakturę na system. naklejka jest zgubiona. jak to wygląda? niby mam oryginalną licencję ale jak ją kontunuować jeśli nie mam klucza?

A jakiś numer seryjny, pudełko?
Może przedzwoń na infolinię, ale klucz jest najważniejszy.
Ewentualnie, czy w obecnym systemie z którego korzystasz, masz klucz wpisany ten od oryginalnej płyty?
Zawsze można spróbować wyciągnąć z systemu klucz i później starać się o duplikat licencji, ale sam klucz też powinien być wystarczający.

Powrót