• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[komputery] temat ogólny

Już nie chodzi o sama ilość Ram'u zjadanego przez przeglądarke ale o to że z czasem ona zaczyna zamulać. Przy 4Gb pamięci systemowej nawet jak przeglądarka łyknie 1,5GB to nie ma tragedii, ale przełączanie pomiędzy kartami czy przewijanie FB to tragedia, dlatego tak jak napisałem, warto np. co godzine przeładować przeglądarke.

Też korzystam z AQQ.

Ponieważ przeglądarka zaczyna używać pamięci podręcznej na dysku, gdybyś miał więcej pamięci operacyjnej to nie byłoby to problemem.

Bumpalump wyłącz plik wymiany . Infinity - fakt, moja literówka
i mnie na i3 + 4GB ramu,, 4 zakładki w Chromie + WTW , zużywa 40% pamięci fizycznej
także szykuje się zakup drugiej kostki i też wyłącz plik wymiany

To ktos jeszcze korzysta z GG? WTW czlowieniu!

Tak :D miałem i Aqq i tlena i inne ale strasznie dziwnie się konfigurowało wcześniej... nie wiem jak teraz....

Jakiej opery używasz? Ja mam 2- 12.16 (ja jej używam) i 19.01 (żony)- ta nowsza pobiera pełno ramu/

Moja wersja to 12.16 tylko ze 32 bit.. spróbuje zainstalować x64 może sie cos poprawi... może poprostu przeglądarka jest xle skonfigurowana ??

Piotrze rób formata, a nie szukaj innej przyczyny :) Jeśli zrobisz formata i dalej będzie Ci coś nie pasowało - wtedy tu wróć :)

Dzisiaj i tak nie zrobię ;) nie mam czasu... a nie chce mi się potem od nowa wszystko instalować ;D lenistwo po pracy się włącza :D

A na fakturze data zakupu to 08.08.2011 i chyba od tej pory system nie był reinstalowany :D

Ostatnia edycja:
Ok, tyle masz tych, które policzyłeś, a ile masz tych, o których jest napisane w Menedżerze ZADAŃ oczywiście, po lewej na dole? :)

Nie na temat...
Coś mało tych procesów masz ploter :) Ja na świeżym win7 32b, pro, miałem około 60-70. Aktualnie mam win7 64bity, pro, 105 procesów

Panowie,

szukam następującego rozwiązania - potrzebuję połączyć w sieci dwa urządzenia, oddalone od siebie o kilkadziesiąt metrów, bez ciągnięcia dodatkowych kabli. Jedna z opcji to oczywiście zestawienie sieci WIFI (zaisięg i siła sygnału przetestowane). Natomiast zastanawiam się, czy jest techniczna możliwość aby zrobić to przez internet (coś ala VPN) ? W obu budynkach jest internet radiowy, od tego samego providera. IP raczej nie publiczne (to musiał bym potwierdzić). Co istotne, urządzenia to nie komputery (konkretnie tunery SAT) więc ewentualne oprogramowanie musiał by być zainstalowane na routerze (co może wąskim gardłem bo dysponujemy prostymi routerami TP Link). Da się ?

Powrót