• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[komputery] temat ogólny

Będziesz miał problem ze ścieżkami sieciowymi, poza tym w Twoim przypadku fajnie byłoby postawić np serwer photo z dostępem z zewnątrz itp :)
Mi też było ciężko odżałować hajs na asustora, ale kurde - wygoda, jedno urządzenia do wszystkiego, mały pobór mocy, zamknięte w małej obudowie, prostota konfiguracji, dostęp z zewnątrz przez chmurę asustora, apki mobilne itp
Zastanów się czy nie szkoda Ci będzie czasu spędzonego na połączenia NAS z komputerkiem w sprawnie działającą całość :)

Masz rację, dlatego ciągle myślę jak to połączyć w całość i być najbardziej zadowolony z funkcjonalności.
Przeglądam także mniejsze płyty główne z pasywnym chłodzeniem, może tu znajdę rozwiązanie.

Dysk Seagate st2000dm001
Kupić pożyczyć taki sam dysk - przełożyć elektronikę (nie inwazyjna metoda) i może dysk ruszy
Szukałbym czegoś na olx.pl allegro - może z tym sprzedającym ponegocjować cenę http://olx.pl/oferta/seagate-barracuda-st2000dm0001-2tb-2000gb-sata3-CID99-IDaXN5D.html#d29519a168
Kupno używanego takiego samego dysku to żadna strata nawet jak się nie uda mozna go sprzedać
Ze starszymi dyskami Seagate parę razy udawało mi się już reanimować dane w ten sposób.

Dzięki, nie widziałem tej oferty, wpisał w symbol o 0 za dużo.
Elektronika w nowszej wersji (ja mam pcb rev B, on ma rev C) mimo to może pasować? Wersja na naklejce podobna, 1CH164-572 ja mam 1CH164-302, znów nie wiem czy to jakaś różnica...
Jeśli to nie pomoże, zastanawiam się nad ewentualną przekładką głowic. A ten ma badsectory, to i głowica może być uszodzona?

Na Rpi1 nie miałem żadnych problemów z 720p i 1080p. Więc i na Rpi2 nie powinno być problemów :)

Zobacz sobie jeszcze coś takiego jak Banana Pi.

Paweł.S zobacz jeszcze czy P8600 ci się nie kalkuluje. Na twoim miejscu więcej jak 40zl bym nie dawał, bo niedługo za kilkaset zł dostaniesz używany komputer nowszej generacji. Jednak core 2 duo to już dziadek

Ostatnia edycja:
Albo Orange Pi, wersja plus ma fajne bajery jak WiFi czy gigabit.

C2D z 2-4GB RAM mimo lat to całkiem udany sprzęt dla osób co nie grywają w najnowsze tytuły albo tym bardziej wcale, jedynie strony niektóre przeładowane teraz i przy sporej ilości kart sprzęt się "poci".

oo , nie słyszałem o orange pi :) wygląda jeszcze bardziej wypasienie
Ciekawe czy system potrafi ten odbiornik IR do pilota wykorzystać.
Dużym plusem jest port SATA tak jak w 1 wersji banana pi no i wifi

BTW sam mam laptop na C2D P8600 i 6gb ramu i całkiem sprawnie chodzi, do gier już się nie nadaje.

Ostatnia edycja:
Pod te płytki zazwyczaj jest zmodyfikowany Debian, więc chyba z jego poziomu powinno dać rady kompilować?

W cross kompilację raz się bawiłem (na Atherosa - router), najbardziej wkurza te przerzucanie plików do testów.

Powrót