Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Może poszukaj i7 po skalpie?
A były xeony na twój socket?
A dobry to był procesor?Ogólnie ceny i7 3770k są "chore" zapewne przez to ze sporo osób ma Płyty po I5 2500k...
I5 2500k to kultowy procesorA dobry to był procesor?
Mam postawiony na takim PC i jestem ciekaw czy dobrze zrobiłem inwestując w ten sprzęt. (dostałem padniętego PC w którym jak się okazało padł dysk wymieniłem go i dokupiłem SSD 250gb)
Jak dl amnie śmiga, ale co o nim sądzą bardziej obeznani?
Pytam o i7 3770k![]()
Jeśli to do mnie. To po krótce, mam go za darmo sprzedawać i zmieniać pół kompa nie bardzo mam ochotę.Jak nie podkręcasz to po co Ci procesor z odblokowanym mnożnikiem? Sprzedaj go, kup wersje z zablokowanym mnożnikiem i Ci ładnych kilka stów zostanie (zgaduje ale wydaje mi się że trafnie).
- - - - - aktualizacja - - - - -
No chyba że planujesz kiedyś podkręcić.
A Czy K nie ma fabrycznie nieco wyższych zegarów? Ogólnie z 3cią generacją jest ten problem, o którym mówiłem wcześniej - tutaj zaczęto kłaść gluta. Najlepiej byłoby go oskalpować, pytanie tylko, czy jest sens ładować taki hajs w tę platformę? Ja osobiście zmieniłem teraz Phenoma na i7 2600k wraz z płytą główną, za co zapłaciłem 7 stówek i wiem, że zestaw ten swoją wydajnością nie będzie wieczny chociażby z uwagi na brak możliwości rozwoju(i7 3770k to w moim przypadku zbyt niewielki zysk wydajności względem kosztów). Mimo to tanim kosztem chciałem podnieść wydajność kompa wykorzystując wciąż moje pamięci DDR3.
Jeśli bardzo przeszkadza Ci Twoja obecna wydajność upoluj i7 2600k i ustaw ją na 4,5Ghz, co powinno być osiągalnie dla każdej sztuki. Upilnuj tylko, aby przypadkiem płyta nie ustawiła sama napięcia, bo automat zapoda Ci zapewne jakieś 1,45V... Sam ustaw to manualnie. Biorąc pod uwagę sprzedaż Twojej I5tki, koszt upgrade'u będzie wynosił ile? 200-300zł? A platforma jest już niestety martwa i nie warto ładować w to więcej kasy - zacznij odkładać. Poza tym nie wiem czy masz ten poprawiony chipset, czy nie. Tam była jakaś "afera", bo na początku produkcji zostały użyte wadliwe kontrolery sata, które z biegiem czasu traciły na wydajności czy coś, nie pamiętam już dokładnie... Za rok,dwa możesz spróbować złożyć coś na nowym intelu, cena pamięci może spadnie, bo już się robią troszkę bardziej znośne.
Pozdro
jakie pół kompamam go za darmo sprzedawać i zmieniać pół kompa nie bardzo mam ochotę.
Można spieprzyć np tę zasraną podstawkę lga11xx.
Tyle razy wymieniałem i raz wyślizgnął mi się cpu, kilka pinów wykrzywionych + jeden złamany.