Ja mam powermikser HOLLYWOOD i szczerze przyznam, że za tą cenę to bardzo dobrej klasy sprzęt. Bas gra fajnie, tzn. jest czysty i głęgoki. Ma on moc ok 2x150W i rzeczywiście taką moc ma 
SERDECZNIE POLECAM
SERDECZNIE POLECAM
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
SILNY napisał:Mam proste pytanie: Czy ktoś potrafi wymienić coś gorszego niż hOLLYWOOD?
irek napisał:a czy ktos potrafi wymienic cos tanszego i lepszego niz Hollywood??

| Bardzo podobało mi się w niej to, że można ją łatwo zmodyfikować i to uczyniłem za ok. 50zł. Dodałem parę tranzystorów na kanał, rezystory emiterowe i wymieniłem trafo (to sprzedałem a zakupiłem 2x30V 400W za niewiele więcej) wyregulowałem spoczynkowy, zmieniłem radiatory na jeden większy, trochę drobnicy (kilka rezystorów które się grzały, i bd136 na bd139) i uzyskałem wzmacniacz stabilny od 2ohm (z obliczeń możliwości 2x200W przy 2 ohmach, co potem mostkowałem i miałem ładny wzmak do pierwszego suba 400W przy 4 ohmach | |
irek napisał:No i co daje nam taka przerobka? Ten sam wzmacniacz tylko z mozliwoscia pracy na 2omach a wiec wieksza moc ale bez zadnej zmiany jakosci czy parametrow. To samo jakosciowo mamy teraz na 2omach co wczesniej na 4.
Pytanie tylko czy to sie oplaca bo moze lepiej kupic mocniejszy wzmacniacz?
irek napisał:Mozna jeszcze zrobic tani tuning w stylu podlaczyc 2x2omy i zobaczyc co sie pierwsze ''spali'' a potem wymienic na lepsze. Patrzac na ADS to wyglada ze seria LX dostala mozliwosc pracy na 2omach tylko dlatego ze przy konstruowaniu na typowe 4omy dali dosc duze zapasy ktore z czasem praktyka zweryfikowala.
wasik1989 napisał:irek, tylko nie zapominaj że najtańszy ADS LX kosztuje tyle, co 4 hollywoody.
wasik1989 napisał:Jednemu się może wydawać że nie, jednak ciężko jest zbudować wzmacniacz 400W przy 4 ohm, w obudowie za 250zł. Tak że imo, warto było, zwłaszcza że potem sprzedałem go za 500zł![]()
wasik1989 napisał:Generalnie jakby nie patrzeć, to wzmacniacz cały czas pracuje w mostku, z głośnikiem którego impedancja przeważnie jest na poziomie niższym niż 4 ohmy, więc i tak teoretycznie na kanał przypada mniej niż 2 ohmy, a żyje odziwo.
wasik1989 napisał:Nie wiem jakim cudem z trafa 2x26V ok 200W udało mu się uzyskać 70W/8Ohm.