wasik1989 napisał:Nie wiem jakim cudem z trafa 2x26V ok 200W udało mu się uzyskać 70W/8Ohm.
A skąd WIELKI znawco wiesz, że tam jest trafo o takich napięciach?Skoro udało się taką moc uzyskać to logika wskazuje na to, że napięcia musiały być wyższe.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
wasik1989 napisał:Nie wiem jakim cudem z trafa 2x26V ok 200W udało mu się uzyskać 70W/8Ohm.
wasik1989 napisał:Mam z nim bardzo czesto kontakt, juz o nim pisalem na audiomanii...
Obudowa jest solidna, juz nieraz na niej siedzialem, badz stawialem monitor i nic nie bylo.
W środku nic innego jak trafo ok 200w 2x38v, koncówki to TOSHIBY 2sa1943 oraz 2sc5200 po jednej parce na strone, w aplikacji wzmak Perun. Filtracja marna. Radiatory tez male, jednak brzmienie nie jest takie zle, i wlasnie na basie zbytnio nie cierpi. Obciazam go 2ohm i tez chodzi bez problemu, wlaczylo sie po 30minutach zabezpieczenie i to tylko tyle. W sumie jak na poczatek polecam
bociek14 napisał:wasik1989 napisał:Nie wiem jakim cudem z trafa 2x26V ok 200W udało mu się uzyskać 70W/8Ohm.
A skąd WIELKI znawco wiesz, że tam jest trafo o takich napięciach?Skoro udało się taką moc uzyskać to logika wskazuje na to, że napięcia musiały być wyższe.
wasik1989 napisał:bociek14, bo posiadałem ten wzmacniacz. Nawet gdzieś wstawiałem fotkę jego razem z moim fisherem od Tasiora jeszcze, tak że jak nie wierzysz, to poszukaj.
Chyba nie sztuka wziąć w łapę miernik, i zmierzyć napięcia na trafie, żeby przekonać się że mam racje.
No coment :lol:
bociek14 napisał:Kolego, nie będę się z Tobą kłócił jakie tam siedzi trafo bo to jest nie istotne!Sprawa może wyglądać dokładnie tak jak mówi Irek.
Teraz Ty pojechałeś... masz jakiekolwiek pojęcie o elektronice? Jeżeli nie było by obciążenia to co innego jak nie prąd płynący przez tranzystory spowodowało by ich nagrzanie?? Idąc dalej logicznie myślący człowiek (znający pojęcie prawa Ohma) powiąże ze sobą parę faktów i wysunie taki wniosek, ze jeżeli na wyjściu jest napięcie to coś ten prąd musi wymuszać,prawda?Tym czymś jest rezystancja=obciążenie.wasik1989 napisał:Z tego co napisałeś można wnioskować, że albo nie podałeś obciążenia na wzmacniacz,
Dobre :mrgreen: A te 2 foty wyżej to bez urazy ale moja dziewczyna lutuje lepiej(raz lutowała w gimnazjum na lekcji i drugi raz u mnie) :razz: Na tej drugiej fotce to co to za wynalazek?bociek14 napisał:To nie ma prawa dzialac. Baboki nie przewodza pradu :mrgreen:
csbiczek napisał:Dobre :mrgreen: A te 2 foty wyżej to bez urazy ale moja dziewczyna lutuje lepiej(raz lutowała w gimnazjum na lekcji i drugi raz u mnie) :razz:bociek14 napisał:To nie ma prawa dzialac. Baboki nie przewodza pradu :mrgreen:

bociek14 napisał:To holton Wasika,którego wcisnął Marianowi...Twierdził, że działały :lol:
bociek14 napisał:Myślałem, ze to ja chodzę do elektronika... Do tej pory rozmawialiśmy ale teraz zaczałeś mnie obrażać i się nieźle wkurw....em.
bociek14 napisał:wysunie taki wniosek, ze jeżeli na wyjściu jest napięcie to coś ten prąd musi wymuszać,prawda?
bociek14 napisał:I coś się tak uczepił tych 2 x 26V?? U mnie różnica potencjałów między radiatorami wynosiła 100VDC czyli trafo ok 2 x 35V(jałowo).Zapamiętałem te 100V bo chciałem sprawdzić czy się nagrzewają radiatory jedną dłonią.Nie wiedziałem, ze tranzystory nie są od nich izolowane elektrycznie.