• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kondensatory 22000uf 25v

Reakcji
1
Panowie czy znacie jakiś sklep gdzie w miarę tanio można kupić te kondensatory? Najczęściej znajduje w cenie +/- 10 zł szt. Może da się taniej. Będę potrzebował ok 50 szt. Zastosowanie w CA :)

A czy diy zawsze musi się kalkulowac? A co w sytuacji gdy nie ma wystarczająco miejsca na "dedykowane" rozwiązanie lub po prostu chce mieć coś innego?

Panowie czy znacie jakiś sklep gdzie w miarę tanio można kupić te kondensatory? Najczęściej znajduje w cenie +/- 10 zł szt. Może da się taniej. Będę potrzebował ok 50 szt. Zastosowanie w CA :)

Proszę: http://www.elektronik.ropla.eu/pl/magazyn/magazyn/?g=43

Nie znam tańszego sklepu z elektrolitami. Oczywiście chodzi o dobre elektrolity trzymające zakładane parametry. W tym przypadku masz jamicona-używam nie od dziś-bardzo dobre kondy. Jak wybierzesz "swojego", to ten tańszy po 5,77zl netto wyjdzie jakieś 7zł brutto. Przy większej ilości spróbuj ponegocjować ;) No i nie kupuj niesprawdzonych, dziwnych firm, bo wtopisz kase.

Ostatnia edycja:
Spurek dzięki za linka, też wpadłem na tą stronę. znalazłem jeszcze w tme kondensatory SAMWHA.

panowie czy możecie mi wyjaśnić jaka jest różnica pomiędzy tymi kondensatorami?:

Jamicon LSW223M1EO45M: http://www.elektronik.ropla.eu/pl/magazyn/magazyn/?ic=JAM0198

SAMWHA HE1E229M35035HA http://www.tme.eu/pl/details/he1e229m35035ha/kondensatory-elektr-snapin-105c/samwha/#

SAMWHA HE1E229M30045HA http://www.tme.eu/pl/details/he1e229m30045ha/kondensatory-elektr-snapin-105c/samwha/#

jeśli nie ma różnic poza ceną to chyba mogę spokojnie brać te najtańsze?

W tme tez biore duzo rzeczy i ogolnie sobie chwale ten "sklepik" ale akurat te kondy sa drozsze (podane ceny, to ceny netto, jak sie zalogujesz u nich, to bedziesz mial ceny brutto) jak na e.ropla, poza tym spojrz na te kondy z tme, roznia sie wymiarami i iloscia wyprowadzen wiec nie tylko cena jest rozna. Mimo wszystko bral bym na e.ropla ze wzgledu na cene i dobra jakosc w stosunku do ceny ;) Ale najpierw wyslij im maila z zapytaniem o ewentualny rabat na 50szt.... ;)

A po co tak w ogóle stosuje się kondensator w technice CA?

Dla lepszego samopoczucia... ;)

malutkiz... bez urazy ale... Załozmy, ze sluchasz muzyki na wylacznym silniku i co? Co robi Twoj zestaw supekondensatorów?
Ano daje niezlego kopa w impulsie subowi, to fakt. Ale ile to potrwa? Popatrz na to z technicznego punktu widzenia. Co ten superkondensator musi za chwile zrobic? Ano sie naladowac, bo taka jego natura, wiec co robi? Zabiera prund jak Ty to nazwales z aklumulatora wiadrami. Po kilkunastu minutach ochoczego sluchania muzki Twoja laska wychodzi pchnac twoja superbryke bys odpalil o ile nie wezmie wczesniej taksowki i sie na Ciebie nie obrazi w najlepszym wypadku... ;)
Superkondensator ma sens, jak masz superwydajny system ladowania, superwydajny system zasilania i superwydajny subwoofer no i odpalona bryke do tego ;)

Dla lepszego samopoczucia... ;)

malutkiz... bez urazy ale... Załozmy, ze sluchasz muzyki na wylacznym silniku i co? Co robi Twoj zestaw supekondensatorów?
Ano daje niezlego kopa w impulsie subowi, to fakt. Ale ile to potrwa? Popatrz na to z technicznego punktu widzenia. Co ten superkondensator musi za chwile zrobic? Ano sie naladowac, bo taka jego natura, wiec co robi? Zabiera prund jak Ty to nazwales z aklumulatora wiadrami. Po kilkunastu minutach ochoczego sluchania muzki Twoja laska wychodzi pchnac twoja superbryke bys odpalil o ile nie wezmie wczesniej taksowki i sie na Ciebie nie obrazi w najlepszym wypadku... ;)
Superkondensator ma sens, jak masz superwydajny system ladowania, superwydajny system zasilania i superwydajny subwoofer no i odpalona bryke do tego ;)
Z tym samopoczuciem to troche racja, ale nie mam systemu do DBdrag tylko bardziej SQL. Z technicznego punktu widzenia wiem jak to wygląda, ale raczej nie grozi bym musiał pchać ;) pozatym taka mała bateryjka kondensatorów fajnie wygląda [emoji1]
Posty powoli zbaczaja powoli na tematy pokrewne, ale chętnie podyskutuje. Dawno mnie tu nie było :)

Małe kondy w duzej ilości lepiej oddają prąd niz jeden duzy :)

Nie bedziesz poerwszy przy budowie takiego konda ;)

Elektronika nie potrzebna... najwyżej nie bedzie sie rozładowywał
W niczym to nie przeszkadza

Ja kupilbym największe pojemnoscia kondy jakie znajdziesz z terminalami na śrubkę nie do lutowania
I połączył je plaskownikiem miedzianym

Jak szukałem kiedys to na rezystory.net były
Tylko w cenie ok 25zl/szt

Popatrz tez na Allegro

Powrót