• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

krok po kroku budowa kolumn....:) nowicjusz

bart210 napisał:
hol napisał/a
...wysokość 84..87cm...

Nie wiem czy to będzie dobry pomysł. Najlepiej jak podłogówki mają ok. 100cm wysokości. Głośniki mają być na wysokości uszu siedzącego słuchacza, a nie kolan.
zgodze sie. moje drugie kolumny maja 80cm a obecne 100cm + cokol z klcami + pochylenie kolumny bo troche wysoki jestem :P

jestem w pracy i mam malo czasu a internet mam tylko tutaj. Przyszly mi juz glosniki vifa m18wh i mdt 29.
Chcialbym pojechac dzis juz po jakies materialy do obudowy i nie mam pojecia jak obliczyc obudowe tzn jakie maja miec wymiary poszczegolne kawalki i jakie plyty wybrac z wiorowki czy mdf'u ? Jezeli to nie klopot w tym momencie to prosilbym o szybka odpowiedz:) Z gory dziekuje:) Na serio bylbym bardzo wdzieczny o szybka odpowiedz i nie myslcie ze nie che mi sie tego samemu zrobic poprosty bardzo malo mam ost czasu i net tylko w pracy...

[ Dodano: 2009-01-05, 15:41 ]
chodzi mi dok o wymiary.:) kazdego kawalka albo wzor wdg ktorego to sie liczy

jaki wzór?
5 minut w excelu i gotowe - takiego lenia na forum jeszcze nie widziałem...

wpemade napisał:
Na serio bylbym bardzo wdzieczny o szybka odpowiedz i nie myslcie ze nie che mi sie tego samemu zrobic poprosty bardzo malo mam ost czasu i net tylko w pracy...

[ Dodano: 2009-01-05, 15:41 ]
chodzi mi dok o wymiary.:) kazdego kawalka albo wzor wdg ktorego to sie liczy

No, kompletnie bez sensu. Jak nie masz 5-10 minut na policzenie materiału, nie mówiąc o jakimś projekcie, a co jest równie istotne, to po co się zabierasz za budowę zestawu. To wiele godzin pracy. Zleć komuś wykonanie, albo kup sobie zestaw w sklepie i tyle.

Tu masz wszystko:
http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=6875

zobacz nowe tematy z gotowych konstrukcji. ktos uzyl tych kabli i narzekal na brak elastycznosci

Powrót