• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ktory z tych głośników wytworzy najwięcej basu? (STX)

Zna może ktoś jakiś sprzęcik wzmacniacz który był by zasilany z akumulatora lub bateri ?

Ja swój pierwszy (kilkanaście lat temu :) ) sprzęt przenośny,złożyłem z głośników komputerowych. Wystarczyło wywalić trafo i podłączyć baterie :)
Nie wiem czy się da zrobić tak ze wszystkimi konstrukcjami do komputera, gdyż na wzmacniaczach się nie znam (a co w środku siedzi, to się dowiesz tylko po ich zakupie i rozkręceniu obudowy).

Witam planuje zrobić lub kupić porządne kolumny stereo i nie ukrywam że zależy mi na uzyskaniu niskiego basu bez suba. No i też by ten bas był głośny i tak myślę nad zeusami albo fx-360n po których kolumnach mogą spodziewać się tego czego oczekuje?:) Czy może jeszcze jakieś inne propozycje ktoś da?

---------- Post dodany o 23:13 ---------- Poprzedni post o 21:27 ----------

Wypowie się ktoś na ten temat ? Bo ja nie mam pojęcia po których kolumnach mogę spodziewać sie wiekszego basu.

Tanie, dobr i porządne to np Dali 104, powinny Cie zadowolić, może nie zejda tak nisko jak Zeus DIY ale to zupełnie inna klasa kolumn.
Jednak muzyka to nie sam bas.

ogólnie chodzi o to by było dużo więcej basu niż z altus 110.

---------- Post dodany o 13:30 ---------- Poprzedni post o 13:29 ----------

Tanie, dobr i porządne to np Dali 104, powinny Cie zadowolić, może nie zejda tak nisko jak Zeus DIY ale to zupełnie inna klasa kolumn.
Jednak muzyka to nie sam bas.

a gdzie mógł bym zakupić te kolumny?

Powrót