To i ja doloze swoje 3 grosze.
Mam na stanie kilka pisolecikow. Dwie auariaty, K-400(kopia iwaty w400) oraz H-921(kopia malego devilbisa) oraz devilbisa flg5.
K-400
Po rozpakowaniu byl czerwony ale rozpuszczalnik ''zjadl'' troche farby i musialem pistolet rozmontowac i calkowicie usunac ta czerwona farbe zeby mozna bylo tego sprzetu uzywac.
Regulacja szerokosci strumienia nie dziala, strumien jest caly czas max szeroki (co mi wcale nie przeszkadza). Malo pyli, strumien farby ma ladny eliptyczny ksztalt i jest rownomierny, jakosc powloki jest bardzo dobra jak na takiego tanioszka.
FLG5
Bardzo szeroki strumien farby, troche mocno pyli przy bezbarwnym (ale chyba bezbarwne lakiery i tak troche wiecej pyla). Jakosc powloki bardzo dobra.
Pistolet zrobiony z dobrej jakosci materialow jednakze jak sie dokladnie przyjrzec to otworki nie sa ''osiowo'' wywiercone - widac to golym okiem, takze moglo by byc lepiej.
Dosyc sporo farby przelatuje przez ten pistolet takze raczej bedzie mial on zastosowanie do troche wiekszych prac niz male monitorki.
H-921
Kopia maleg devilbisa. Totalne pozytywne zaskoczenie jezeli chodzi o samo uzytkowanie, dobry do malych DIY robotek. Ladny, eliptyczny strumien farby, malo pyli, bardzo dobrze sie nim maluje.
Otworki wywiercone idealnie, niestety pistolecik byl dostepny tylko z dysza 0,5. Otworek oczywiscie rozwiercilem do 0,7

i juz ladnie idzie przez niego nawet podklad.
Regulacja strumienia farby dziala swietnie. Pistolet jest o niebo lepiej wykonany od K-400.