A
_arwas_
Guest
Już to zrobiłem stronę wczesniej, opisywałem również jak wygląda impedancja. Jesteś tak zajety swoimi przekonaniami, że nie czytasz odpowiedzi? :wink:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Panele podłogowe charakteryzują się dużą twardością, sztywnością itp. przy swej gr. ~5mm myślę że na obudowy do 13cm głośniczków były by jak najbardziej tylko trzeba by mocować je na klej i najlepiej w frezach (co by jeszcze bardziej uszczelniło i usztywniło...) bo bądź co bądź w tak cienkie ścianki (5mm) ciężko wkręcić wkręta (no chyba że były by odpowiednio malutkie...) Ja kupowałem takie panele - odpady (drugo-gatunkowe) 1mkw po 10-12zł albo na szt. 1zł/szt. jeden panel to HDF podajże o wymiarach 100cm/19,5cm/0,5cm dodatkowo jest laminowany itd itd. Jak byście mieli jakieś takie dojście do tanich paneli to polecam ![]() Powiedzmy na boczki i front wiór gr. 10mm no a resztę ścianek i bebeszki w panelach.... (sam się przymierzam do zrobienia coś na wzór GB1 i w podobny sposób....) | ![]() |
dobry kickbas graja glosniki sztywne np. estradowe, wydaje mi się ze dobry kickbas w Tl to raczej nieosiągalne z racji tego ze glosnik nie działa pod sprężaniem jak w zamknietej chociażby gdzie kickbas jest zazwyczaj najlepszy, wydaje mi się ze typowy wyraźny kickbas produkuje raczej obudowa niz sam glosnik ale może się mylę. Potwierdzam na przykladzie swojej tlki ze kickbasu to raczje nie uświadczymy, moze takie mamy glosniki a moze jest to taka właściwość TLki.
Spróbuj zatkać sobie wylot labiryntu i posluchaj, odziwo rownież jest dobre brzmienie ! przynajmniej u mnie.
To prawda. Spotkalem sie czesto z opinia, ze TL nie maja mocnego kickbasu ze wzgledu na charakterystyke pracy. Do tego czasami poteguje to ten pierwszy antyrezonans, ktory jak jest slabo wytlumiony to daje sie we znaki.