Duzy taper i brak offsetu. Symulowales to moze? Poza tym tunel ewidetnie sie skrocil. Moim zdaniem fajna opcja tylko wiecej tlumienia trzeba bedzie no i offset by sie przydal. Nie da rady jakos wykorzystac tej zamknietej komory? Czekam na pomiary 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Tapper dokładnie 4:1Duzy taper i brak offsetu.
strojenie wyżej założone dla fs głośnika 60hz tak jak wychodzi mi z pomiarów.Poza tym tunel ewidetnie sie skrocil.
Taki trochę kompromis aby wylot był na dole. A komorę zawsze można piaskiem wypełnićNie da rady jakos wykorzystac tej zamknietej komory?
Testowałem taką obudowę i fajne efekty były. Zamiast tej zamkniętej komory przesuwałem wylot w górę wydłużając tunel.Będzie przeróbka pudła a właściwie zbije się nowe z trochę innymi założeniami![]()
No jest to w opcji, zostaje niewielki margines na wydłużenie, ale pojawia się tylko problem ze zmniejszającym się przekrojem wylotu.Zamiast tej zamkniętej komory przesuwałem wylot w górę wydłużając tunel.