I jak konstrukcja? Czekamy na opis dźwięku i nowe fotki.
Konstrukcję jako całość jakiś czas temu skończyłem - trochę pograło i parę spostrzerzeń jest:
- 17SW + korekcja całkiem dobrze radzi sobie w obudowie zamkniętej, jednak mostek TDA20x0 to przymało,
- głośnik pojeździł też trochę w samochodzie (11 litrów, tunel 2x18cm o długości 58cm), mam wrażenie że w BR dużo łatwiej jest go napędzić,
- TangBandy grają nienachalnie, nie męczą, wysokie stonowane
- mocowo dają radę bez problemów,
- jako samodzielne szerokopasmówki (w sensie że bez wspomagania subem) zupełnie się nie nadają.
Na przełomie roku zmieniły mi się warunki lokalowe i mogę sobie pozwolić na typowe monitory 2-way. TangBandy i STXa będę sprzedawać (jak ktoś jest zainteresowany proszę dać znać, do STXa mogę dodać obudowę obitą kocem - i tak by u mnie stała w piwnicy).
Natomiast obudowy wykorzystam do zestawu 2.1 dla brata (mocno budżetowy, poskładany z tego co mam, brakuje tylko GDNa), jako zamiennik spalonych komputerowych 'pierdziawek'. Wykorzystam Tonsile, cięte od dołu GD 10/20/3 w roli szerokopasmowców; na suba, a raczej subika, powędruje zapewne GDN 13/40/2 8om - szkoda że 4om ma 2x mniejszy xmax - jeśli dobrze czytam parametry. Łatwiej byłoby całość napędzić samochodową kostką TDA w konfiguracji 2.1. Chyba że ktoś z Was ma ciekawszą propozycję?
Najnowsze zdjęcie mam niestety tylko 'z komórki' (pięć ścianek jasny fornir, szósta frontowa czarny lakier):