• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Małe, zgrabne kolumienki dla niewymagającej Pani

Tanie to, same głośniki jakieś 360 zł wychodzą :) ciekawe tylko jaka objętość obudowy, bo to akurat instrukcja złożenia gotowca...

https://www.parts-express.com/c-not...r-kit-pair-with-knock-down-cabinets--300-7140 i jeszcze 100 dolców całość kosztuje teraz... szkoda, że to w usa. Ale wymiary są, teraz wierząc, że proporcje na obrazku w pdfie są identyczne, a obrazek zmniejszony, to można by było policzyć miejsce głośników na froncie. 279,4 x 190,5 x 241,3 mm to małe kolumny w sumie, tylko wysyłka 130 dolarów :D

Ostatnia edycja:
Ma byc male, miec bas, naglosnic spory pokoj i nieduzo kosztowac... Cos mi sie wydaje, ze kolega ma chyba zbyt wybujala fantazje :)

Moje mini Wavecory spełniają 3 pierwsze założenia. Czwartego już nie. :p
I to jest właśnie przykład, że dobrze i tanio się nie da.

Chociaż dla niektórych ~1000,- za 2 pary głośników, to jest tanio, bo są w stanie kupić jeden głośnik za taką kwotę.

A puszczałem je w salonie 40m2 i dawały radę. Zagrały relatywnie dużym dźwiękiem, z mocną podstawą basową.
W żadnym razie nie powiedziałbym, że zginęły w takim pomieszczeniu.

Ostatnia edycja:
panowie, missiona trudno kupic (jest, ale drogo) no i trzeba do niego dorobic panel

z czym by tu zrobic nowa wersje tego projektu?
mysle o DX20 bo jest jeszcze w rozsadnej cenie ;)
i ewentualnie dla taniosci GDWK PC

jak jest ktos chetny na projekt to niech podesle gotowe skrzyneczki :D
glosniki i zwrotnice jeszcze ogarne. skrzynki trudniej/dluzej :/

Pawel bez sensu, tak jak pisalismy na fb chinczyk kosztuje tutaj powiedzmy 50zl-80zl za pare do tego woofery drugie tyle i robi sie 150-200. Za 25usd sa rs100 albo jakies TB wiec za 50usd czyli to samo mozna miec jakosciowy zestaw 3-4litry na biurko na szerokopasmowce do tego wzmak na tda za pare dolkow i mamy cos aktywnego na biurko za 200zl zasilanego ze zwyklego zasilacza czy od lapka czy do podpiecia pod akumulator.

podobna cena roznica 10-20zl jakos bardziej przkonany jestem do daytona xD :P rs125 gra swietnie wiec rs100 powinien sie spisac duzo lepiej jako full

Może coś wystrugać z AMA BL 130.
Tani, fajny midwooferek. Na all... są niedrogo za parę. Tylko jakąś fajną wysokotonowke dobrać.

U mnie juz postanowione. Full aktywne na rs100 narazie beda testowane na tda7297 jak bedzie za malo to sie pomysli :)
Obudowy 3l Br. 13cm szerokości 25wys na 15 glebokosci ;) jutro fornir

Powrót