Jak to nie na temat? Piszemy o Peerlessach w roznych obudowach, rowniez malych. Autor zamowil juz XLS ale jeszcze nie zdecydowal chyba jaka obudowe docelowo wybierze.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Sprawa Suba jest właściwie załatwiona. Znalazłem na konkurencyjnym forum wzory na masę membrany biernej, i ten Dayton da radę przy obciażeniu dodatkowym 548g(strojony tak jak oryginalna MB Peerlessa - 21Hz@20L).
Teraz mam problem z surroundami - chciałbym mozliwie jak najmniejsze - co myślicie o Fountekach FR88EX? Według danych producenta wystarczy im 0,5l bez zwrotki, grają wtedy od 103Hz.
Mogę na 2 takich zrobic centralny(w odpowiednio wieksza skrzyką z b-r, by zeszły niżej)?
Na robienie surroundów na Seasach nie mam niestety pieniedzy :/
Jak to wycięte? Centrala odetnie na 100Hz filtrem w amplitunerze.
PS. Te Founteki są 8-centymetrowe, na efektowe podobno nadają się super.
Otóż kolego, ucięcie centrala w ampli powoduje, że bas jaki byłby na tym kanale jest odtwarzany przez fronty lub frony i subwoofer lub przez sam subwoofer (W twz. klasycznym kinie z pięcioma idenatycznymi monitorkami odciętymi na 80-100Hz). Jak masz kino radzę to potestować a później wypowiadzieć się co usłyszałeś. Być może twoja niewiedza jest związana z brakiem możliwości sprawdzenia tego organoleptycznie i brania wszystko "na logikę", która w tym przypadku jest błędna.
Ja ci napisałem co o tym myśle. Central ma być w miarę mały i cięty w ampli, a nie takie gówno wielkie na stoliku pod tv. Dajmy sobie spokój z ta dyskusją bo nikt tu nikogo nie przekona do swoich racji.
Ale paskudztwa | |