• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

malutkie monitorki

Reakcji
2
Witam, chcial bym zrobic malutkie monitorki max 5l, szerokopasmowka, lub malutkie niskotonowki i wysoki jakis tani, pj lub cos w tym stylu.
Poczatkowo myslalem nad philipsami do TV tymi z dwoma nisko-srednio i wysokotonowka, ale z tego co wiem wpasowac je w obudowe diy graniczy z cudem. Wiec narazie ten pomysl zaniechalem.
Myslalem nad szerokopasmowym TB w3-881sj, lub daytonem(dosc drogi).
znalazlem teraz na allegro dgn 11/35/1 i do tego np. pj lub cos w tej cenie(tylko co z zwrotnica) rowniez rozpatruje starego poczciwego arn116 ale ciezko dostac a i ceny teraz wysokie. Wiec w tym momencie chce sie was poradzic co wybrac.

P.S do kina do malego pokoju 12m2, puzniej mozliwe ze do ok 20m2.

5l ? 14SK+PJ - zwrotnica .

Do tego 11/35/1 nie ma pewnie zwrotki żadnej.

zwrotka_progresive_sat_1481.jpg

To jest chyba zwrotka z kalkulatora @ elektroda.

ta zwrotnice juz znalazlem i wydaje mi sie tak jak tobie ze to z kalkulatora. Co prawda system pomiarowy mam wiec zwrotnice dalo by sie wykonac. nad sk i pj tez sie zastanawiam ale czy faktycznie 5l styknie?

Przeczytalem caly temat dolphina i chyba faktycznie sie skusze na projekt sk i pj.
Ale chcialem jeszcze sie zapytac o scx, jak ten glosnik sie sprawdza w porownaniu sk?
No i oczywiscie czekam na jakas propozycje jeszcze inna.

Miałem scx ale nie miałem sk. Ja bym robił na wiekowym arn 116 ale nie znam dobrej kopułki do niego

dokladnie Pawel, malutkie 2l super dla mnie, ale co 116 to albo sc10n albo arv? oba slyszalem i oba mam w sumie, wiec chcial bym zmiany jakiejs;)

Jak chcesz arna to warto dać mu nawet jakąs lepszą kopułkę niż ARZV czy SC10N:) Jak masz budżet to AWX lub jakiegoś seasa z drugiej ręki, na allegro można kupić za stówkę często 25TFF czy coś podobnego :wink:

Ja też chcę zrobić małe monitory i nie wiem co wybrać:
ARN 116-60/4 + ARV 104-63/4
lub
GDN 11/35/1 + GDWK 8/50/1

też mozna. kwestia wyboru i pomyslu na obudowe, bo trzeba mu dorobic front lub wpuscic od tylu

jak mozecie podajcie mi link na missiony bo znalesc nie moge.
ja mysle nad AK i ARN bo funduszy za wiele nie ma. Tylko zwrotnicy niestety brak.
P.S gdzie mozna tanio znalesc 116 teraz?

jak dla mnie do tego glosnika to max 19mm bo inaczej bedzie to wygladalo smiesznie
ale tez male 19mm bo mam np vife D19 i ona ma duzy front
takie ladnie wygladaja ;)

pan_pawel napisał:
A może połączyć ARNa z missionem z allegro?
chyba ich juz nie sprzedaja :???:

jak bym missiona dorwal jeszcze bylo by ciekawie(jak beda dostepne to i tak kupie;))
Away, arn bardziej znane i sprawdzone, tonsile z drugiej strony malo znane i kusi sprawdzic.;) tak wiec dalej trzeba sie zastanowic:)

[ Dodano: 2010-08-30, 19:42 ]
heh, a moze cos takiego?
juz kiedys go znalazlem ale calkiem zapomnialem o nim
http://www.monacor.pl/offer.dhtml?oid=79376
i boston z allegro:)

Powrót