• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Marka Tonsil

Jest jeszcze nowy "Alton 200" który składa się z głośników wyglądających na chińszczyzne. Niskotonowy i średniotonowy wyglądają jak STXy.
W zasadzie z tego co widzę logo kolumn jest zmienione więc ktoś już żeruje na nazwie Tonsil. Konstrukcja przypomina konstrukcje firmy Pylon, która robi kolumny na Tonsilach i "nieznanych głośnikach" w jednym modelu nawet jest kopułka wyglądająca jak AWX.

> Mamy przyjemność poinformować, że produkcja głośników i zestawów głośnikowych produkcji TONSIL MEBLE jest kontynuowana. <

Zaczynałem wierzyć, że jest >producent głosników< którego Internet nie poznał jeszcze.

Sprytnego mają grafika.

zna ktoś ten głośnik FORMFOCUS B130
02.jpg

Nie wiem czy zauważyłeś.. "przedpłata 100%" zrobią Ci je jak zapłacisz wcześniej kasę..

i pol roku bedziesz czekal
rozumiem zaliczka jak kolumny sa recznie robione na zamowienie ale taki wymog?
Ludziom to sie w d...ach przewraca

To nawet nie to że chcą przedpłaty tak bije po oczach.

Ale fakt że w przypadku TAC S.A. nie wiadomo kto jest kim. Biznesy prowadzą na boku udziałowcy tej spółki powiązani z Tonsil-Meble i Pylon Audio.
Oferta z tego linku jest sklepem Jarocińskie Studio Dźwięku należącym do tych samych osób, który również podszywa się pod adresy internetowe sklepu firmowego TAC S.A.
Obecnie produkt jest już na stronie firmowej http://kupglosnik.eu/ adres z domeną .pl kieruje już jednak do innego sklepu.

W takiej sytuacji udzielanie przedpłat na nieistniejący produkt jest tak samo pewne jak lokata w Amber Gold :D

Dobre porownanie :)

---------- Post dodany o 23:39 ---------- Poprzedni post o 23:34 ----------

Śmierdzi visatonem z daleka
Wychodzi na to, ze oni nic nie potrafią
Kopiuja projekty dostępne w necie
Pewnie nasze projekty zwrotnic tez podgladaja (jak forum działa ;))

Wydawało mi się że tn cały pylon zaczyna współpracę z stx'em jeśli chodzi o głośniki a tu...Visaton.

Powrót