• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

MDF online i inne gadżety stolarskie

Paweł to wogóle jak rzuca cenami to z nóg zwala :-) ale nie każdy ma dostęp do takich ofert.

W wawie mdf ciety trudno znaleźć poniżej 40zł, to tu nawet z wysyłką może wyjść taniej.

apropo na Modlińskiej w Liroy znów mają mdf 19 dostępny w małych ilościach - cena 47zł tak jak w stolarni sęk.

Ostatnia edycja:
A skoro już jest temat o gadżetach stolarskich - Potrzebuję kupić sobie frez prosty fi6 albo 8, bo właśnie jedzie do mnie frezarka ręczna. Doradzicie coś cenowo i jakościowo przystępnego? jaką średnicę frezu polecacie, żeby się komfortowo pracowało? 12? 16? a może 20? To będą moje pierwsze kroki w frezowaniu, więc wybaczcie podstawowe pytania, ale nie chcę ani wydać za dużo, ani pożałować ;) potrzebny mi jest wyłącznie frez prosty, więc wolę kupić jeden za 50zł niż komplet za podobną cenę. Jakoś nie przekonują mnie frezy po 10zł /szt na allegro. A może ktoś używał i są ok? Może doradzicie jakiś sklep online?

Swoją drogą kremien poczytaj TOOL BOXa, znajdziesz tam wiele cennych uwag na temat frezów.

Trochę bez sensu. Dodałem formatki. całość ~0,97m a on liczy jako całą płytę ? Wygląda na to, że nie można kupić 1m2. Mylę się ?

Oni działają tak jak większość składów, kupić można całą płytę i jej wielokrotność, płacisz za rozcięcie, wysyłają Ci twoje formatki i resztę płyty.

A znasz może jakiś sklep OnLine, bądź jakikolwiek w którym jest możliwość zamówienia tylko formatek na wymiar ?

A w Gdańsku nie masz żadnego marketu budowlanego? Ja buduję z wióru z Castoramy, 24zł za 1m^2 gotowych formatek dociętych na wymiar.

Sympatyczna cena. Kłopot w tym, że ja szukam przy okazji kogoś kto dotnie na wymiar formatki i przy okazji wytnie mi otwory i zrobi frezki na frontach (nie mam frezarki) Znalazłem z kolei gościa na allegro co ma MDF 18mm, 37zł/1^m2 ale znowu nie wytnie mi kółek i frezków. A tutaj na forum po wielu zapytaniach, mało kto się chcę podjąć zrobienia samych frontów dla mnie za opłatą :/

A w Gdańsku nie masz żadnego marketu budowlanego? Ja buduję z wióru z Castoramy, 24zł za 1m^2 gotowych formatek dociętych na wymiar.

Oczywiście, że są. Castorama na Osowej docina mdf16 na wymiar. Gdzieś we Wrzeszczu jest stolarz, który też czasem dotnie... A frezy? Nie przesadzajmy, raz wydane 50zł na prawdę się szybko zwróci...

Sprawdź użytkownika meblux69 na allegro
właśnie zamawiam od tego użytkownika. Ceny podobne do tych w sklepie ale cięcie w cenie. U mnie w mieście cięcie 4pln/formatka/ Do małego kina potrzeba 30formatek więc samo cięcie 120 + niestety cala plyta :O a u tego Pana cena za powierznie i nie interuja nas odpady ciecie w cenie i kurier 25pln wiec jak dla mnie rewelacja :D Ciecie pod katem 45 st i luki :D

Gdzie kupić MDF przez internet ?

Gdzie kupić MDF przez internet ?

Witam Koledzy wiecie może gdzie kupić przez internet MDF uciety na wymiar, (tylko taki wymiar co do milimetra :-) ? i abym nie musiał płacić za całą dużą plyte. Prosze o pomoc gdzie coś takiego kupić bo na podkarapciu tylko całe plyty :(

Powrót