• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja o ile pamietam głosowałem za wpłatą kasy na utrzyma nie forum. Generalnie trzeba Questera odciażyć finansowo jak jest okazja. Jakby nie było w końcu od paru lat płaci z własnej kieszeni za nasze hobby.

Wypożyczanie systemów pomiarowych miałoby sens również jako dodatkowe źróło utrzymania forum.
Jednak ten pomysł potrzebuje ciągłej kontroli i uwagi a to poważna wada. Ktoś musiałby wysyłać te systemy po ludziach ew od jednego do drugiego użytkownika, sprawdzać czy doszło, czy ktoś wpłacił kase, musiał by sprawdzać czy działa, oddawać kase z kaucji itp, idt. Pytam sie kto by się miał tym zająć ? Bo chyba nie Quester.

koszt jiga wynosi o ile pamiętam 50zł to licząc 20zł za wypożyczenie do tego przesyłka w 2 strony przecież to się w ogóle nie opłaca ;/

Już się "kłótnie" zaczęły... a co to dopiero będzie jak większość zagłosuje na system;) i ktoś będzie musiał tym rozporządzać, trzeba będzie się w kolejce ustawiać, ktoś odda z opóźnieniem...idea bardzo mi się podoba ale podchodząc do sprawy realnie/trochę sceptycznie wiem, że będą jakieś problemy, zaczną się narzekania... ;)
Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie inwestycja tej nadwyżki w samą stronę, kupiliśmy VB więc teraz albo popracować nad layoutem dla nowej strony albo dorzucić się dla Quester'a na utrzymanie strony/serwera. (moja "krytyka" nie jest negatywna ;) wiecie sami jak jest, jak za dużo osób zaczyna decydować to robi się chaos....)

Nie dzielmy się na lepszych i gorszych bo ten wpłacił a ten nie bo wpłaty były dobrowolne.
Idąc tym tokiem rozumowania zaraz podniosą się głosy, że tylko donatorzy mogą korzystać z nowego serwisu ;);)

Quester a może tak jak Ci proponowałem zgodzisz się na dobrowolne wpłaty na Twoje konto na utrzymanie serwera, dlaczego masz sam ponosić te koszty.... chyba że na tym zarabiasz? ;)

Na utrzymanie forum uważam.

Na dodatki do vBulletin (np. layout) - wolałbym żeby jako tako pozostało forum wzrokowo to samo. Więc nie akceptuje wydatku na layout :)

Hej ja tak samo zagłosowałem na utrzymanie forum. Myślę że to najlepsze rozwiązanie.
Bo co rozumiecie przez "kompletny system pomiarowy" czy odpowiednia karta muzyczna też była by w zestawie? Prawdopodobnie musiałaby to być karta na USB, bo np nie każdy ma stacjonarkę i odpowiedni system operacyjny u mnie na 7 SBlive już nie chce się "odnaleźć". A koszt odpowiedniej karty, co by wszędzie działała to już grubsza (finansowo) sprawa.

No to podsumowanie:

- W naszej ankiecie zagłosowało 17 nieuprawnionych osób (nie będących donatorami).
- W naszej ankiecie zagłosowało zatem 48 Donatorów

Owe 17 osób oddało następujące głosy:

Na dodatki do vBulletin (np. layout) - 4
Na nagrodę w konkursie Donatorów - 4
Na systemy pomiarowe do wypożyczania - 4
Na utrzymanie forum - 5
Inne - 0

Niniejszym faktyczny wynik ankiety jest następujący:

Na dodatki do vBulletin (np. layout) - 7
Na nagrodę w konkursie Donatorów - 6
Na systemy pomiarowe do wypożyczania - 12
Na utrzymanie forum - 23
Inne - 0

Komentarz do ankiety zamieszczę jeszcze dzisiaj. W tej chwili niestety mam tyle pracy, że nie mam czasu nic więcej wpisać. Zainteresowanych zatem przepraszam i proszę o cierpliwość.

Quester, celowo z diyaudio.pl nie da sie wejsc na forum? przez przypadek zauwazylem ze przez audiomania.info dziala :)

jest takze problem z logowaniem przez audiomania.info - pokazuje blad i po kilku "wstecz" i "dalej" dopiero udaje sie jakos wejsc..

z tego za wygrzebałem w necie to wywaliło sporo adresów z DNS i pewnie przez to te problemy

Ja mam cały czas problem, aby wejść na forum i zalogować się. Teraz udało mi się to zrobić pierwszy raz od prawie tygodnia...

Kod:
tomekk@zlom:~# host -t ns diyaudio.pl
diyaudio.pl does not exist, try again

Kod:
tomekk@zlom:~# host -t ns audiomania.info
audiomania.info         NS      ns1.aidahosting.com
audiomania.info         NS      ns2.aidahosting.com

domena nie posiada wpisow DNS, ktos je usunal albo cos sie posypalo,
pod audiomania.info DNSy zostaly, o ile pamietam te same co z diyaudio,

forum poczesci jakos bedzie dzialac pod audiomania.info lecz skrypt jest skonfigurowany do dzialania z inna domenka, tak wiec czesc rzeczy sie bedzie sypac bo domena nie dziala

mam nadzieje ze to nie Q w taki sposob robi upgrade czy cos :P

sluze pomoca jak cos ;]

Mi tez udało się zalogować w momencie gdy chciałem założyć nowe konto i spróbować się zalogować na nim. Czyli co się dzieje z forum?? Jakiś robak się wkradł??

Instrukcja jak się zalogować
Wbijamy na stronę główną tam podajemy nasz NIK i HASŁO – klikamy loguj –występuje błąd-cofamy się – odświeżamy i jesteśmy zalogowani
Jak wieść na forum – bo normalnie nas wyłączy
• Strona Główna • Forum • FAQ • Szukaj • Użytkownicy • Statystyki • Download • Profil • Nie masz wiadomości • Wyloguj [ XXXXX ]
Wybieramy SZUKAJ
Wpisujemy np. nasz NIK - wbijamy na jaki kol wiek temat i już jesteśmy zalogowani i obecni na forum , aby zmienić dział nie naciskać Forum – bo nas wywali tylko (diyaudio.pl Strona Główna )
Ja tak robię i jakoś działa :mrgreen:

Powrót