• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przeglądarka to najnowszy Firefox 3.6.13, a wygląda to tak - dałem zaznaczenie na napisie, domyślne jest biały.
Sprawdź czy nie masz jakiegoś "stylizatora" włączonego. U mnie na tej samej wersji FF jest wszystko ok. Przed i po wyczyszczeniu cache.

Quester zmień logo! Ten szary kolor wygląda ohydnie, a poza tym nie widać podpisu pod logiem...
Na wszystko przyjdzie czas.

Nie wiem dlaczego, ale w artykule Yoshi`ego nie wyświetlają się zdjęcia(miniaturki) tylko odnośnik do imageshack.
Boś był niezalogowany ;)

Nigdzie nie ma natomiast informacji ile postów jest nieprzeczytanych w danym watku. A to wazna informacja, nie klika czlowiek na pałe w watki w ktorych pojawialo sie 100 nowych postow tylko zostawia je do czytania na koniec itp

Nigdzie nie ma natomiast informacji ile postów jest nieprzeczytanych w danym watku. A to wazna informacja, nie klika czlowiek na pałe w watki w ktorych pojawialo sie 100 nowych postow tylko zostawia je do czytania na koniec itp

Z tym się zgodzę, takie info byłoby przydatne, jeśli oczywiście da radę.

Odnośnie nowej góry forum: Wygląda kiepsko ... pomijając niedoróbki typu ucięte koło od loga, totalnie nie pasujące przyciski do niczego...

Q, chętnie pomogę jeśli chodzi o grafikę, mogę coś stworzyć. Pewnie nie tylko ja znam się ( trochę, bo trochę ) na grafice, ale inni użytkownicy też i może oni też by coś pomogli.

Nie wiem, czy ktoś zauważył(widok profilu):

Załączniki

• Schowek02.jpg
    Schowek02.jpg
    56.5 KB · Wyświetleń: 0
Tak - zauważyłem. Póki co prowadzę testowe zmiany by posprawdzać zależności kolorystyczne. Przez pewien czas kolory forum będą sobie ewoluować ;p

nawet nawet, tylko ten złoty hmm... ogólnie jest lepiej niż poprzednio, ale brakuje mi naszego głośniczka...

Q niew wiem czy u ciebie jest tak samo ale jak klikam "co nowego" i chce przejsc do pierwszego nie przeczytanego posta przenosi mnie na ostatnia strone mimo, ze na poprzedniej sa jeszcze nie czytane posty.

---------- Post dodany o 11:35 ---------- Poprzedni post o 11:34 ----------

mi sie zloty podoba...

---------- Post dodany o 11:49 ---------- Poprzedni post o 11:35 ----------

juz dziala poprawnie...
Sorry za zamieszanie.

Dwie sprawy:

- nie dzialaja mi nowe schematy kolorystyczne na stronie glownej - gdzie indziej jest ok. Moze to sprawa cache mojej przegladarki

- te napisy pod "Forum" diyaudio.pl i witamy na diyaudio.pl mozna by wywalic, bo i tak juz jest napis forum, ikonka forum w menu i logo diyaudio.pl. Zrobiloby sie przejrzysciej :)

---------- Post dodany o 13:20 ---------- Poprzedni post o 13:12 ----------

Aj i może 3cia sprawa od dość dawna rzucająca się w oczy. Strona glowna wygląda fatalnie i niestety nikogo nie przyciągnie, forum jak forum ale tam jest pustka :> Ogólnie bardziej rzucaja sie w oczy te boczne menu i to sprawia wrazenie chaosu. Odkad pojawila sie ikonka filtra i news o nim jest troche lepiej. Moze by wrzucic tam newsy o dodaniu innych ciekawych artykułów ? Bedzie profesjonalniej, bedzie widac ze cos sie dzieje itd... :)

Informacja
Został uruchomiony system albumów. Prawo do zakładania albumów mają Użytkownicy, których liczniki postów wskazują co najmniej 50. Zapraszamy do zamieszczania w albumach zdjęć związanych z tematyką serwisu !

Teraz forum o wiele lepiej wygląda, natomiast zrobiłbym coś z tym zasłoniętym "l" gdy user nie jest zalogowany.

Bardzo podoba mi się cień pod logo - dobry pomysł, ale mógłby być troszeczke bardziej widoczny.

No i ten złotawy kolor - do zmiany ... coś podobnego aczkolwiek deczko inny odcień by tu pasował.

No i ten złotawy kolor - do zmiany

Raczej nie, bo to dokładnie kolor pobrany z logo (tyle, że z nałożoną "maską" z kanałem alfa). Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Patrzę na to zestawienie barwne już kilka godzin i się przyzwyczaiłem - myślę, że te kolory mogą zostać (oczywiście trzeba jeszcze kilka rzeczy poprawić/dopracować, bo to na razie próba była - uznaję ją za udaną, bo w mojej opinii design nabrał "charakteru")

Quester nie wiem czy zauważyłeś, że na koszulkach kolor litery D jest pomarańczowy .. To wina firmy, która robiła druki na koszulkach, ale może warto przemyśleć zmianę koloru literki d w logo na pomarańcz na stałe i tym samym zmiana złotego?

EDIT: Nie wiem czy ktoś to już zgłaszał, ale na wszelki wypadek zgłaszam:

846813.jpeg

Wychodzi na to, że jest o jeden przycisk za dużo ... Na pasku.

Poniżej jakieś dwa czy kilka słów na sobie.

windows xp sp2, 1024x768, opera 11

Wychodzi na to, że jest o jeden przycisk za dużo ... Na pasku.
Spokojnie... przyciski da się nieco "ścisnąć"

Poniżej jakieś dwa czy kilka słów na sobie.
Cholerka... trzeba będzie poskracać frazy... niedobrze :(

Dzięki cudny90 za tego screena ! Ja pracuję w rozdziałce fullHD ( 1920x1080 pix ), a przez to nie pomyślałem o niedomaganiach na mniejszych rozdzielczościach.

u mnie jest to samo ale myslslem, ze to wina malego monitora
a to nie tylko ja mam problem...

ta belka na dole chyba lepiej by wyglądała w granatowym kolorze niż w tym złotym

Powrót