• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.

• Autor wątku Autor wątku Q
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie na temat...
U mnie wszystko OK ale to pewnie dlatego ze używam Opery, z wszelkimi zachodzącymi linkami nie ma mowy (monitor 22 Panoramka FullHD) ale dla pewności sprawdzę pod Firefoxem

U mnie pod firefoxem to samo co u poprzedników....

Zauważyłem też że podczas edytowania postu nie można zaznaczać tekstu... trzeba usuwać ręcznie poprzez delete bądź backspace, a nie da się zaznaczyć by użyć szybko "delete". Czy to normalne ??

A i jeszcze jedno... link "Tu Pisałeś" zamieniłbym na "Moje Posty" albo "Zobacz swoje posty"

Ostatnia edycja:
Q zamien jeszcze ze soba ikonki poczty otrzymanej i przeczytanej
powinny byc na odwrot
koperta zamknieta-poczta nie przeczytana
koperta otwarta - przeczytana

Z choinki się urwałeś ? Przecież już od 5-6 dni nie ma tych ikonek :D Wyczyść sobie cache przeglądarki :)

dziwnie się to wyświetla:
Pracuję na tym i resztą problemów zgłoszonych powyżej. Proszę o chwilę cierpliwości.

---------- Post dodany o 10:41 ---------- Poprzedni post o 10:39 ----------

A i jeszcze jedno... link "Tu Pisałeś" zamieniłbym na "Moje Posty" albo "Zobacz swoje posty"
Niestety nie zmienię tego, ponieważ niektórzy pracują w niskich rozdzielczościach (1024x764) i mimo tak krótkiej frazy nie mieszczą się wszystkie ("Tu pisałeś" jest najkrótszą frazą jaką udało mi się wymyślić, a w miarę trafnie opisującą funkcję odnośnika) - muszę jeszcze to wszystko "ścisnąć"

Kolejna dla mnie troche dziwna rzecz... Jestem zalogowany na diyaudio.EU wchodzę w menu "Twoje wątki lub posty" i wybieram "Wszystkie Twoje posty" przekierowuje mnie na domenę diyaudio.PL która lekko wolniej chodzi, i do tego pokazuje ze nie jestem zalogowany. Dziwne i wygląda jak by na dwóch domenach na raz można się zalogować dwa razy...

Działam na domenie .eu to przerzuca. działam na pl to jest ok ;)

Na domenie eu. wszelkie linki są do .eu, oprócz tej wymienionej wyżej, a na PL wszystko do pl.... nie macie czasem dwóch for.. które się nieco różnią.... (tak to dla mnie laika wygląda) ??

© 2004-2010 DIYaudio.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone. - 2011 ;)

ploter, sesja w PHP działa tylko w jednej domenie. Jeśli jest przekierowanie na subdomenę lub inną domenę to taka sesja nie działa jak należy czyt. wcale. Powiedzmy, że to przewaga sesji nad ciasteczkami i zabezpieczenie przed hackerami. Te forum funkcjonuje na dwóch subdomenach.

Rozumiem ... ale po prostu takie działanie mi się niestety nie podoba i pytam czy to normalka czy należy się przerzucić na jedną konkretną subdomenę ??

Proponuję korzystać wyłącznie z domeny .pl, a to dlatego, że domena .eu została wykupiona tylko jako tymczasowa domena potrzebna do przełączenia forum. Jeszcze nie zdecydowałem czy będę za nią później płacił.

Spróbuj dodać do CSS'u trochę kodu:
Ponadto musisz gdzieś zmienić kod z:
A możesz wyjaśnić po co mam to zmieniać czy mam się sam domyślać ?
BTW: nic nie muszę :mellow:

Nie wiem czy tylko u mnie tak jest, ale jak dostanie ktoś podziękowanie, to dziwnie się to wyświetla:
Problem rozwiązany (przynajmniej u mnie pod FF już jest wszystko OK) - proszę o weryfikację.

Zauważyłem też że podczas edytowania postu nie można zaznaczać tekstu... trzeba usuwać ręcznie poprzez delete bądź backspace, a nie da się zaznaczyć by użyć szybko "delete". Czy to normalne ??
U mnie już działa prawidłowo. Sprawdź proszę teraz. Jeśli nadal nie działa to daj znać i niech ktoś inny sprawdzi to pod FFem. Być może ja nie mam tego błędu ze względu na uprawnienia Admina.

hehe... Pomoglo
Mam nadzieję, że takie ikonki są lepsze. BTW: to zadziwiające jak cache przeglądarki "wstrzymuje" zmiany layoutu...

BTW: nic nie muszę

Wybacz, dziwnie to zabrzmiało, ale chodziło mi o to, że jeśli już będziesz chciał to zmodyfikować to musisz lub nie spełnić drugi warunek. Miałem tu na myśli ramkę z podziękowaniami, ale widzę, że już zrobiona :)

Nie na temat...
Piszę nowy pościk testowy aby sprawdzić ta edycję posta :) bo na posta na którego jest już odpowiedź edytować nie można :)

Test... - Kurczaczek.... czasem działa czasem nie... zaznaczam a kursor stoi w miejscu... kombinacja Shift+strzałka daje zaznaczenie ale z myszki zaznaczanie nie działa.... no i na subdomenie .pl cos wolniej to wszystko chodzi...

Teścik.... tyle że pod FF bo normalnie pracuję pod Operą i tam te kwiatki z zaznaczaniem się dzieją :)

Ostatnia edycja:
Faktycznie pod Operą zaznaczanie z myszki w szybkiej edycji nie działa - pozostaje Ci edycja zaawansowana. Najwyraźniej Opera nie radzi sobie dobrze z AJAXem. Obawiam się, że nic na to nie poradzę.

Powrót