Ja mam pewien pomysł na drobną wizualną zmianę na forum dla poprawy czytelności i odbioru (nie wiem czy taka propozycja się pojawiła już wcześniej...) Proponuję aby każdy dział forum - tym samym każdy nowy temat w danym dziane posiadał swoją własną dedykowaną ikonę, ktora odzwierciedla (obrazuje) dany dział. Ten zabieg spowoduje to, że bez czytania nagłówków tematów/nowych postów, będziemy w stanie określić do czego on się odnosi.
Po zalogowaniu na forum przeważnie klikamy "Nieprzeczytane posty" - a tam mamy listę. Każdy nowy temat czy dodatkowy post w temacie ma dokładnie tą samą ikonę ( głośniczek z żółtą memb. ) i należy prześledzić treść (nagłówek) żeby dowiedzieć się czy, ktoś założył nowy temat czy tylko jest tam nowy wpis.... Nie każdego musi koniecznie interesować każdy dział forum, kogoś będzie bardziej interesowała elektronika, innych stolarka, jeszcze innych toolbox albo dział ogłoszeń. Przypisanie ikon spowoduje łatwiejszą identyfikację zawartości. Dobrym przykładem jest tutaj temat z konstrukcjami - Zakładając nowy temat wybieramy prefix, który określa co zbudowaliśmy i od od razu syglanizuje na forum, że ten temat prezentuje gotowy projekt.
Obecna ikona (głośnika z żółtą membraną) miałaby zastosowanie do wszystkich tematów, w których pokazane są projekty gotowych kolumn. Każdy prefix np. [kolumny 2-drożne] poprzedzałaby ikona, która od razu symbolizuje nowy projekt. Analogiczna sytuacja byłaby w innych działach - adtekwatne ikony do Toolboxa, Działu ogloszeń, Akustyki, Elektroniki itp...
Moj pomysł przedstawiam za pomocą pokazania "Nieprzeczytanych postów" w 2 wersjach: 1 zdjęcie - standard, 2 zdjęcie - moja propozycja ikon.

Ps. Same ikony były wybrane na szybko dla zobrazowania i nie są tutaj tematem do rozmowy... aczkolwiek starałem wybrać się coś spójnego stylistycznie i dość adekwatnego - więc sądzę, że mogłyby zostać. Jedynie offtop jest do zmiany...