• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Metalowe fronty do wysokotonówek

Reakcji
9
Gdzie mógłbym zlecić wykonanie nowych metalowych frontów do głośników wysokotonowych?

A z jakiego materiału?

I pokaz jakis projekt
Nie znamy skali trudności projektu

Ostatnia edycja:
Materiałem może być aluminium jeśli będzie wystarczająco wytrzymałe a jak nie to chyba ze stali.

bl1c1c11xn07rvsskh4r_1395267293.jpg

Zapomniałem jeszcze dorysować otwory na wkręty do przykręcania do obudowy.

---------- Post dodany 20.03.2014 o 09:44 ---------- Poprzedni post 19.03.2014 o 23:25 ----------

No to gdzie konkretnie mogliby mi coś takiego wykonać i jaki byłby koszt?

takie cos zamawiam u kolegi na laserze
aluminium 2mm tuta wystarcza
koszt od 5zl/szt ;)

efekt koncowy po malych zabiegach

Jeszcze nie obmierzyłem dokładnie głośnika żeby podać szczegółowe wymiary. Za ile czasu będziesz składał zamówienie?

OK, jak zrobię rysunki to wstawię do wątku. Czy w tym zakładzie mogliby też zrobić waveguide?

Rysunek waveguide? Rysunku jeszcze nie mam, bo najpierw trzeba zrobić symulacje żeby dobrać odpowiednią krzywiznę falowodu.

Ostatnia edycja:
jak ta krzywa bedzie "prosta" to moge to zrobic
jak wyzszego stopnia to niestety musialbym prosic programistow + dlugie ustawianie maszyny * 100zl/roboczogodzina

Jakby to był fragment okręgu albo jak w Seasie DXT to dałbyś radę zrobić? Od razu dodam że ma to być do Wavecor TW030WA07

Powrót