• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Mini mini monitory o niebanalnej średnicy :)

• Autor wątku Autor wątku Rfck
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
1
Cześć

Szukam projektu bardzo małych monitorów na 100mm midwooferze, znacie coś ciekawego?
Wiadomo że przy tym gabarycie bas jest nieważny, zależy mi na niebanalnej :D średnicy.

Widzę że się nudzisz po nocy...
Szkoda że wielu konstruktorów już na forum nie urzęduje, została "branża" i to na forum DIY no cóż.. komercja wszędzie wlezie.
Poczekam aż się znajdzie ktoś kto potrafi robić kolumny zatem.

Zrób klona Boenicke W5. Bardzo małe i grają zadziwiająco dobrze. Tyle, że tobie chodzi o średnicę - to tam jest normalna.

Zrób klona Boenicke W5. Bardzo małe i grają zadziwiająco dobrze. Tyle, że tobie chodzi o średnicę - to tam jest normalna.

Właśnie znalazłem wątek na innym forum jak ktoś kombinował DIY. Konstrukcja jest niebanalna, to trzeba przyznać, jednak wolałbym proste 2way na dobrej jakości przetwornikach.

Widzę że się nudzisz po nocy...
Szkoda że wielu konstruktorów już na forum nie urzęduje, została "branża" i to na forum DIY no cóż.. komercja wszędzie wlezie.
Poczekam aż się znajdzie ktoś kto potrafi robić kolumny zatem.

Ale po co szukasz projektu jesteś specjalistą i to od 2009 roku Sam zrób ...Ja tu tylko sprzątam po nocach - dorabiam Sobie bo kryzys nie mam roboty ...

Ale po co szukasz projektu jesteś specjalistą i to od 2009 roku Sam zrób ...Ja tu tylko sprzątam po nocach - dorabiam Sobie bo kryzys nie mam roboty ...

Widzę że masz wewnętrzny ból :) daruj sobie. Masz przecież wymarzony sklep z głośnikami i tworzysz wspaniałe konstrukcje, więc w czym rzecz?
Filmowa wręcz kariera. Od panela do milionera.

Szczerze mówiąc to nie interesuje mnie po co tu jesteś i jak nie masz nic merytorycznego do powiedzenia w tym temacie to daj sobie spokój.

Z małych głośników szerokopasmowych masz jeszcze Daytony.

Powrót