QidinAD głośniki, które chcę zastosować to SB15mfc30-8 + Peerless by Tymphany DA25BG08-06. Nie wiem czego mam się spodziewać po nich, najbardziej boję się brzmienia peerlessa czy warto będzie.
Projekt, który pokazał Oskar29 jest na bardzo podobnym głośniku o trochę gorszych parametrach pojemność wewnętrzna 8 litrów.
Różnice na plus dla 15mfc30-8, większy parametr VAS też może wpłynie na plus. Moja obudowa jest znacznie większa (ponad 10 litrów) a nie chciał bym by basik mulił do przesady. Nadal liczę, że coś basu będzie :biggrin:
Co do wzmocnień, dostałem szkołę przy pierwszej konstrukcji. Chciałem zrezygnować z wzmocnienia ale dużo osób negowało to, byłem uparty ale ostatecznie je wkleiłem. Nie żałuję zastosowania jego, obudowa jest na prawdę sztywna opukałem ją to w miejscu wzmocnienia głuchy głos. Na obudowie bez wzmocnienia można było grać jak na bębnie
Czy to ma jakiś wpływ na bas nie mam pojęcia ale jest czysto nawet przy pełnej mocy. Zdziwienie moje o tyle jest większe, że ten bas czuć mocno przy niektórych mocnych nagraniach a głośniki mają tylko 18cm i nie stoją blisko narożników pokoju, oczywiście to były takie testy