• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Modernizacja kolumn

Reakcji
0
Witam,

Mam kilka starszych kolumn i subwooferów. Jak można je rozebrać w celu ich modernizacji/naprawy?
Zbudowane są na bazie MDF. Czy są jakoś klejone?

Najlepiej wizualnie wygląda SONY SS-WP1100, co o nim sądzicie? Dobre ma parametry?

Pozdrawiam.

W jednej z kolumn jest uszkodzony jeden z głośników i dlatego chciałbym go wymienić.

Sprzedaj to wszystko (jeśli się w ogóle da) i zrób normalne kolumny.

OK, zrobię fotki jak przyjadę do domu, ale to trochę potrwa.

Czy ktoś zna SONY SS-WP1100 i może coś powiedzieć o ich możliwościach?

@marian, dlaczego wypisujesz posty bez jakiegokolwiek znaczenia... Jeśli masz wiedzę na ten temat to pomóż, a jak nie znasz jej to po co wstawiasz takie wypowiedzi?...

Jak pisałem wcześniej mam kilka kolumn i głośników, ale jeszcze nie zakupiłem wzmacniacza ponieważ zastanawiam się czy kupić cały zestaw, czy jednak wykorzystać już posiadane "głośniki".
Dlatego pytam, jakie możliwości ma SONY SS-WP1100?

marian, dlaczego wypisujesz posty bez jakiegokolwiek znaczenia...

Mam wprost napisać że masz "śmietnik"?
Było by Tobie chyba przykro prawda?

Dlatego pytam, jakie możliwości ma SONY SS-WP1100?

Te kolumny nie zagrają lepiej niż najtańszy projekt tu na forum: https://diyaudio.pl/showthread.php/...X)-T-10-200-8-PC-(lub-PCX)-projekt-by-Pawel-S

Jak pisałem wcześniej mam kilka kolumn i głośników, ale jeszcze nie zakupiłem wzmacniacza ponieważ zastanawiam się czy kupić cały zestaw, czy jednak wykorzystać już posiadane "głośniki".

Wszystko zależy od tego jaki to będzie "zestaw".
Podaj przykład.

Ostatnia edycja:
Powrót