No ale to jest logiczne i nie trzeba wydaje mi się o tym wspominać...
Dla takiego świeżaka jak ja nie jest takie logiczne. Czyli jak wytłumiłem tylną i dolną ściankę filcem bitumicznym to BR stroić na słuch a nie z wykresu impedancji?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No ale to jest logiczne i nie trzeba wydaje mi się o tym wspominać...
A nie dobierze się rurki kanalizacyjnej o takiej średnicy?Muszę dokupić w STX taki sam BR i pociąć go a potem dokleić do tych BR co mam.
lepiej polaczyc 2 tunele w lustrzanym odbiciu. jednoczesnie wydluzy tunel i bedzie mial profilowanie = ciszaA nie dobierze się rurki kanalizacyjnej o takiej średnicy?
Co z tego że pokazujesz wszystkie w fazie, czy przeciwfazie, jak pomiar się zaczyna od 1kHz? a chyba niżej wypada podział GDM i GDN? Nie patrzę na schemat, ale zamieść te pomiary raw response, albo wygładzone 1/24.
A nie dobierze się rurki kanalizacyjnej o takiej średnicy?
farfield?
Problemem może być ten nieszczęsny GDM. Stary model, który był używany w projekcie Irka miał wg. danych producenta 92 dB, ten nowy model ma 90 dB.
Zamieram zrobić 3D STX na tych głośnikach i już zrobiłem obudowy, więc z niecierpliwościa czekam na postepy w pracach i pomiarach bo obawiam się że zwrotnica Irka której miałem użyć, może nie być już dobra przy aktualnych głośnikach
Czyli rezystor 2,2 na GDM musi zostać, bo impedancja się rozjeżdza i przez to nie masz zgrania fazowego przy podziale gdn/gdm. I z Rezem 4,4 na wysoki przesadziłeś - 3,3 będzie ok![]()
Czy L-pad na GDWK nie będzie lepszym rozwiązaniem ?
nie. GDWK wytrzyma 2-3w pelnego pasma. a to juz jest glosno1) Do pomiarów GDWK ograniczać dolną częstotliwość pomiaru?
zrob kilka pomiarow schodzac stopniowo w dol. jak zrobisz za wysoko to pomiar nie bedzie wierny. jak za nisko to bedzie strasznie zasmiecony2) Jak wiernie pomierzyć dolny zakres pracy kolumny?