Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wnioskuję, że pierwsza część Twojej wypowiedzi to taki uszczypliwy żarcik ??
A może poskładaj najpierw całą kolumnę i posłuchaj, czy aby potrzeba BR a jak tak to dopiero w całości można w miarę trafnie ocenić jak działa port.
Jak dla mnie, to zostaw na razie tę wersję, a jak będą zwrotki to się zobaczy jak to się sumuje na pomiarach z zatkanym portem. Możesz jeszcze pokombinować z innymi materiałami na górze choć nie wydaje mi się, żeby się coś wyraźnie poprawiło ~ 850 Hz gdzie występują jakiś rezonanse rozszerzające się powyżej 1 kHz przy braku dolnego tłumienia. Częstotliwościami powyżej bym się nie przejmował bo załatwi to zwrotnica.
Wnioskuję, że pierwsza część Twojej wypowiedzi to taki uszczypliwy żarcik ??
Pogromco co proponujesz? Wsadzić owatę zamiast wełny? Pozostać przy 1 warstwie wełny? Sam nie wiem co wybrać. Dzisiaj robiłem pomiary z BR 10cm średnicy ale nie wiem czy jest sens je dawać na forum?
Tylko przy takiej korekcji trzeba mieć b. mocny wzmak, rośnie goup dealy, zniekształcenia, a argument, że "Gra jak ta lala a żona tyko ścisza bo swoich myśli nie słyszy" jest raczej dla wielbicieli 18" subwooferów w samochodzie.Na koniec sobie wyciągniesz pasmo nawet do 40Hz. Ja mam w 7l SB17NAC35-8 i w obudowie zamkniętej ma 75Hz, Qtc=0,8 a jest wyciągnięty do f3 40Hz; gdzie Eq 45Hz +11dB Q=1,6. Gra jak ta lala a żona tyko ścisza bo swoich myśli nie słyszy.
Tylko przy takiej korekcji trzeba mieć b. mocny wzmak, rośnie goup dealy, zniekształcenia, a argument, że "Gra jak ta lala a żona tyko ścisza bo swoich myśli nie słyszy" jest raczej dla wielbicieli 18" subwooferów w samochodzie.![]()
OK. Poczytałem i na razie:
Ps. tak na marginesie - dzisiaj dostałem Cambridge Audio CXR120. Ładne ustrojstwo. A chciałem droższą Yamahę, która się wykrzaczyła na stereo.