• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] monitorki STX WM.STX.4.1.100.8.F.S.MC + AUDAX/mission

nic nie trzeba moczyc
wszystko zalezy od forniru
ale nawet te pekajace podczas pekania szybko doklejamy ;)

Dzięki!

Czy może to być ta cewka (Polink)?
Cewka ind. 1,000mH +/-3% 0,420Ω dr.0,70mm Fe 0,033kg. śr.22 dł.30mm P-Core Inductor Fe proszkowy(walcowy)

Dzięki. A jeśli wybrałbym obudowę zamkniętą, to polecałbyś tyle co STX czyli 3L, czy mniej lub więcej?

Czy pierścienie do tych wysokotonówek można gdzieś kupić bez większych problemów? Ewentualnie czy można by zastąpić ten głośnik czymś innym w podobnym rozmiarze/cenie. Bardzo leży mi ten projekt na tyły do kina domowego.

Nie sądzę, były dorabiane specjalnie do tych głośników i sprzedawane na naszym forum.
Mi zostały 4 szt., jak chcesz kupić, to pisz na PW.

leza mi jakies wybrakowane fronty do tych glosnikow
jeden wiem ze mial zle nawiercone otwory a drugi chyba w nieco innym rozmiarze

ale moze w stx uda sie dokupic plastiki? przypomnij sie wieczorem to zmierze czy beda pasowaly

Czy zamiast 4,9uF mogę dać 4,7uF. Ewentualnie z jakich pojemności poskładać to 4,9uF?
Pasuje mi ta konstrukcja na tyły w patriotycznie - STXowym kinie domowym :)

a masz te glosniki?
bo jak nie to mozemy zrobic nowa zwrotnice z innym tweeterem :D
te 4,9uF to mialem pomierzone 4,7 z tak duzym rozrzutem
raczej spokojnie mozesz uzyc 4,7 ;)

Tak, głosniki już mam. Ponieważ żona nie chciała "tak dużych skrzynek" na ścianie, to tweeter ten idealnie nadawał się do zminimalizowania obudowy :)
Dzięki, będzie 4,7uF w tyłach mam nadzieje nie powinno być to tak istotne. Zresztą te tyły to trochę taki poligon do nauki. Jak zrobię resztę to ewentualnie tyły zostaną wymienione. Na przód planuje MX140 w zmienionej obudowie a centralny z https://diyaudio.pl/showthread.php/...y-Pawel-S-(STX-AWX)?highlight=W.15.160.16.FCX . Będzie już trochę drożej, więc wolę podchodzić z jakąkolwiek wiedzą ;)

Powrót