Witam wszystkich, nadszedł czas aby przedstawić w końcu monitorki które grały w naszym wynajętym pokoju w "Camera hostel" na AudioShow 2012.
ZAŁOŻENIA:
Miały to być kolumny przejściowe, najtaniej jak się da, zrobione z tego co mam na stanie, i grać do czasu aż nie odkupię Usherów które sprzedałem latem. I to by było na tyle z założeń
Głośniki kupione w 2007r od Maxiego za połowę ceny. Przez ten czas były używane od czasu do czasu w sprzęcie przenośnym.
PRZETWORNIKI:
Tesla ARN-5614
STX GDWK-10-200-8-PJ
OBUDOWA:
Obudowa 12L, wiórówka 18mm, wytłumiona dość sporo, strojenie około 50Hz.
Fornir Dąb czarny srebrny, lakierowany lakierem akrylowym.
Ring na wylocie BR to ring z pokręteł od Altusów
ZWROTNICA:
Zwrotnica pierwszego rzędu
Pomiarów nie było, użyłem cewek i kondów takich jakie miałem na stanie byle grało.
Oczywiście dobierałem elementy na słuch, miałem kilka cewek, kilka rodzajów kondów i rezystorów...
Zmieniałem parę razy koncepcje, i w końcu wyszło jak wyszło, moim zdaniem całkiem spoko.
CENNIK:
Czy ja wiem czy jest co wyliczać? Założenia zostały spełnione, prawie wszystko miałem na miejscu, jedyne co kupiłem to lakier akrylowy, henkel moment i pędzle.
WRAŻENIA ODSŁUCHOWE:
Ci którzy byli w Camera hostel słyszeli, więc prosił bym o jakieś wpisy
Ja oceniam ten projekt za udany, monitorki grają fajnie, nie dudnią, nie sypią piachem, gdy trzeba to nawet zejdą bardzo nisko, co może potwierdzić Bocian który je teraz użytkuje.
ZAŁOŻENIA:
Miały to być kolumny przejściowe, najtaniej jak się da, zrobione z tego co mam na stanie, i grać do czasu aż nie odkupię Usherów które sprzedałem latem. I to by było na tyle z założeń

Głośniki kupione w 2007r od Maxiego za połowę ceny. Przez ten czas były używane od czasu do czasu w sprzęcie przenośnym.
PRZETWORNIKI:
Tesla ARN-5614
STX GDWK-10-200-8-PJ
OBUDOWA:
Obudowa 12L, wiórówka 18mm, wytłumiona dość sporo, strojenie około 50Hz.
Fornir Dąb czarny srebrny, lakierowany lakierem akrylowym.
Ring na wylocie BR to ring z pokręteł od Altusów

ZWROTNICA:
Zwrotnica pierwszego rzędu

Oczywiście dobierałem elementy na słuch, miałem kilka cewek, kilka rodzajów kondów i rezystorów...
Zmieniałem parę razy koncepcje, i w końcu wyszło jak wyszło, moim zdaniem całkiem spoko.
CENNIK:
Czy ja wiem czy jest co wyliczać? Założenia zostały spełnione, prawie wszystko miałem na miejscu, jedyne co kupiłem to lakier akrylowy, henkel moment i pędzle.
WRAŻENIA ODSŁUCHOWE:
Ci którzy byli w Camera hostel słyszeli, więc prosił bym o jakieś wpisy

Ja oceniam ten projekt za udany, monitorki grają fajnie, nie dudnią, nie sypią piachem, gdy trzeba to nawet zejdą bardzo nisko, co może potwierdzić Bocian który je teraz użytkuje.
Załączniki
Ostatnia edycja: