Nie na temat...
Dzieki... czuje sie pouczony :flapper: | ![]() |
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dzieki... czuje sie pouczony :flapper: | ![]() |
Panie Q co ze szkicem?
Dokladnie o to mi chodzilo. Jedynie co ja robie inaczej, to zamiast linki stosuje listewki 2x2cm od strony sciany. Po pierwsze usztywnia to nieco konstrukcje, a po drugie dystansuje wytlumienie od sciany (analogia do wytlumiania obudow), co podnosi nieco skutecznosc absorbera. Zewnetrzne ramki z listew (katownikow) drewnianych mozna sobie darowacLINK tutaj jest pokazane jak można zrobić sobie taki panel
Wierz mi: tapczany sa wieksze i drozsze niz dwa absorbery o wymiarach 50x100x12 cmBozesz Ty moj - to nie lepiej sobie 2 tapczany za kolumny wstawic?
Do Morela nie masz gotowej zwrotki. A jeśli chcesz z byłym Peerlessem HDS to też jest przecież projekt na forum http://diyaudio.pl/showthread.php/2...300-(HDS-tw)-Usher-8948a-projekt-by-raven1985Myslalem nad tym rozwiazaniem, ale rowniez po glowie codzi mi Morel CAT328 - w tej cenie to cyba lepsze rozwiazanie. Fajnie by bylo znalezc jakies uzywki, zeby moc poeksperymentowac, ale generalnie posuca.
Natomiast co do tego Usera to slyszalem tez inna opinie, ze dawny Peerles gra lepiej, a jest obecnie tanszy.
Plusem jest gotowy uklad zwrotnicy...
Jak dla mnie HDS jest zdecydowanie lepszym głośnikiem niż T9950
Zwrotnica to oczywiscie wazna rzecz, ale to, ze nie ma gotowej to jeszcze pol biedy. Cetnie komus zlece pomiary i ewentualne wykonanie.
kaka22, ale mi codzi o dobranie tweetera do AL130, a projekt, ktory wkleiles jest na innym wooferze.
Kolumny sa gotowe, ale z niedobrana zwrotnica, a bardziej od Seasa podobalo mi sie granie cocby Vify D25AG-05. Tylko, ze kolumny na tym gwizdku byly tez z dopracowana zwrotnica...