To świetne kolumny do rocka/metalu ale z solidną podstawą basową (Dayton RS225 ?)
Czyli czas na 3way fountek

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
To świetne kolumny do rocka/metalu ale z solidną podstawą basową (Dayton RS225 ?)
Zauważ, że nie ma zdjęcia obu tyłów jednocześnie. Nie bez powoduSkoro piszesz że nie jest wzorowo położony.. to ok, ale w tym wypadku wzorowo ukryłeś wszystkie niedociągnięcia![]()
3way to na pewno będzie moja kolejna konstrukcja. Mam dwie koncepcje ale za wcześnie aby o tym mówić.Czyli czas na 3way fountek![]()
Z FW168 miałem tyle do czynienia, że zajmuje mi miejsce w szafce razem z NeoCD3.0Monitorki bardzo ładne. Podoba mi się ich prostota i estetyka, sam przymierzam się do budowy monitorów i chodzą mi po głowie Founteki i zastanawiam się czy nie wybrał bym większego brata na dół (168). Miałeś może z nim do czynienia? I czym kierowałeś się przy wyborze 146 ?
I jeszcze jedno pytanko, jaki dokładnie lakier jest położony?
Pozdro
czy można głośnik founteka zamienić na FW 200?
i przenieśc bass reflex na przód?
Aktualne ceny Founteków spowodowały totalny brak zainteresowania tymi przetwornikami. W cenie FW146 jest SB Acoustics SB15NAC. Sztywniejsza membrana, karkas z włókna zamiast alu.Zajrzałem na ceny głośników, trochę się zmieniły. Teraz to bardziej 480 zł za sztukę a nie za komplet... NeoCD1.0 260 zł w loudspeakershop, a FW146 200 zł. Szkoda, bo gdyby komplet na obie strony wyszedł 480 zł to byłaby to świetna opcja.
A tak przy okazji - dałoby radę dokoptować do tego jakiś niskotonowy, żeby to zadziałało w zamkniętej 3 way? I tak, wiem, nie zejdzie tak nisko jak BR, ale jestem uparty jak osioł.
Brzmienie dalekie od idealu, mocno charakterystyczne.
kasun...widziałem to kiedyś na Ali. Tak samo audiolabs itd. używał ktoś tych chińskich głośników? Kiedyś zaciekawiły mnie bardzo szerokopasmowki audiolabs ale nie zamówiłem właśnie z obawy że może to być bubel. | ![]() |
Dobrze, ze nie podaja charakterystyk katowych tych neopro10, bo by sie mozna bylo na plecy ze smiechu wywalic