• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Montaż Kenwood 4021 BT Skoda Roomster/Fabia II

Czekam na MDF aby zrobić 15L Closed.
W tej chwili jest ~ 23-23,5 L w BR i jest naprawdę fajnie. W aucie jest sporo basu mocnego i niskiego. Na płycie Fisz'a Fru i kawałku "Tłusty bit" maskara :)
Na zewnątrz nie ma wiochy (w sensie nie słychać dudnienia) podoba mi się takie granie :)

Z wykonanej pracy (kablomania) w warsztacie CA jestem zadowolony. Nie ma żadnych pisków, trzasków i innych niechcianych przydźwięków.
Jedynie pojawił się lekki szum, który nie wzmaga się wraz z podkręcaniem VOLUME :)

Wzmacniacz puściłem THRUGH bez żadnych filtrów, tylko z radia ucinam na przodach 60HZ w górę. Wszystkie ustawienia są na "0"

Co do w/w zabudowy jeszcze się wstrzymam bo musze porównać BR i CL

Lukaszu miałeś rację XETEC ma Powera, a i jakość dźwięku sporo lepsza niż z samego radia. Na niektórych utworach pojawiła się "scena" no jestem lekko w szoku :)
Pozostało jeszcze zakupic woofery DEGO z serii PO650 zrobić słupki
i koniec

:)

Jedynie pojawił się lekki szum, który nie wzmaga się wraz z podkręcaniem VOLUME
To wina radia albo pokrec jeszcze gainem

Lukaszu miałeś rację XETEC ma Powera, a i jakość dźwięku sporo lepsza niż z samego radia. Na niektórych utworach pojawiła się "scena" no jestem lekko w szoku
A nie mówiłem ;)
Jak bedziesz go chciał wymienić na cos innego chetnie go odkupie

Pozostało jeszcze zakupic woofery DEGO z serii PO650 zrobić słupki

Czyli tysiąc na front?
Znajdziemy cos lepszego za ta kase? :D

Czyli tysiąc na front?

Nie, nie... same woofery kosztują około 400 zł Tweetery i zwrotnice mam, grają zresztą w Roomsterze

Sprawdzę jeszcze (jak sugerujesz) ustawienie Gaina na wzmacniaczu, może faktycznie przy jakimś poziomie głośności się wyciszy

Pozdrawiam

Czyli tysiąc na front?

Lukaszu
Zaintrygowałeś mnie tym wpisem
Tak się zastanawiam nad montażem Wavecorów z wątku (tych z małym kołnierzem) o Alfie GTV lub wersji OEM ze strony Wavecor
http://www.wavecor.com/html/tw030wa03.html

Pisałeś coś o paru samochodach w których już jeżdżą takie customowe zestawy
Napisz proszę z czym to było "ożenione" na midbasach ?

Jak już mam robić słupki to raz a dobrze :)

Xetec p6 czyli warjacja scan'a rewelator
Dls r6
Stx awx 15
Phase z najwyższej linii
AMA bl160 ale tego osobiście nie słuchałem

Łukasz tak się podepnę ja planuje zmianę T25 bo kuje w uszy że szok... jak to się sprawuje i czy jest schemat zwortki pod takie zestaw ten wavecore+r6a? ;)

Zamieszczone przez lklukasz
To zapytaj ile szt musisz kupic i w jakiej cenie żeby je miec
to dużo czy mało ?
https://www.solen.ca/pub/index.php?c...n&id=2506&s1=2

jeszcze tu maja
http://www.hifikit.se/hogtalarelemen...ssic-tw030wa03

Najpierw zapytaj sie ile wychodzi wysyłka z Kanady ;)
Znany mi sklep :)

A tak poza tym to wolałbym kupic te z polski i wyciągnąć "pestke"

Łukasz tak się podepnę ja planuje zmianę T25 bo kuje w uszy że szok... jak to się sprawuje i czy jest schemat zwortki pod takie zestaw ten wavecore+r6a?
A gdzie ja pisałem o r6a?
Pozatym r6a to nie ta liga

no nie zrozumieliśmy się ;) ok wiec niema schematu zwrotki z tymi wysokotonówkami... do r6A, btw pierwszy raz widze ten zestaw ;) a jeśli już rozmawiamy o r6a nie aplikowaliście z jakimiś innymi "lepszymi" tweeterami ? ;)

R6a to dobry głośnik robi lepszą robotę niż Twoje xetec-i na dole ;)

Ale dopiero w 3 drogach rozwija skrzydła.

Powrót