Prawda jest taka, że idealnie szanse wyrównałoby tylko czyste losowanie, a przecież nie o to chodzi w konkursach - to nie LOTTO

Niektórzy z dyskutujących powinni sobie uświadomić znaczenie słowa konkurs. Konkurs to nie rozdawanie dóbr materialnych na lewo i prawo tylko nagradzanie za coś konkretnego (umiejętności, wiedzę, talent itd.).
ok, tylko zastanówmy się po co robimy ten konkurs?
bo chyba to jest główne pytanie jakie powinniśmy sobie postawić ...
wg mnie ma on zachęcić osoby mniej zaawansowane do dalszej pracy, nauki DIY...
wiedza nie jest tu głównym kryterium oceniania, są nimi dobre chęći , wytrwałość itp...
Też nie chciałbym aby nagrody trafiły do ludzi którzy wsadzą je (głośniki) w budy robione na pałe itp, to byłoby mijanie się z celem...
Ale myślę że takie osoby zniechęci perspektywa szukania odpowiedzi na ów pytania
Mówienie, że nagrody zdobędą Ci, którym one są najmniej potrzebne uważam, że mija się z prawdą. Gdyby komuś nie były potrzebne te nagrody to nie startowałby w konkursie...
Wiadomo że każdy chciałby móc sprawdzić jak sprawuje się dany głośnik itp, zatem każdemu jest on potencjalnie potrzebny

Jednak chodziło mi o to że jeśli ma to być dla kogoś n-ty stx , który będzie leżał na szafce to myślę że lepiej jest dać ten głośnik osobie która uczyni z niego pożytek, która się będzie z niego cieszyła, choćby tylko dlatego że to nagroda, a schowa go do szafy czy sprzeda na allegro ...
Chyba wolicie sensowny konkurs, a nie zagadkę nie do rozwikłania w stylu: ...
czy ja mówiłem o zagadce ?
konkurs ma być sensowny,ale też nie na aż takim poziomie aby tylko ludzie bardzo siedzący w temacie mogli na nie odpowiedzieć...
przecież każdy z nas był kiedyś początkującym...
pozatym powiedziałem też że i dla najlepszego będzie nagroda, jedna z głownych...