• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

MTM by me :) czyli ARN-150-05/4 + TM025C1

Reakcji
0
Dobry wieczór, jako że szukałem jakiś czas wąskich kolumn trafiłem na projekt Stereo 2x ARN + GDWK PJ.

Po kilku rozmowach z Pawłem S. zmieniła się koncepcja i jako wysokotonowy wybrany został Mission Audax wysokotonowy TM025C1.
http://www.audax.com/archives/tm025c1.pdf

Zwrotnica będzie wykonywana przez Pawła, który ma ARN'y u siebie.

Wstępne koszty i materiały jakich użyję :

MDF 18mm - 98zł (cena z kosmosu, ale niestety musiałem zamawiać z poza Poznania)
klej - 20zł (Pattex)
profilaktycznie zakupiłem wkręty 4,5x35 - 15zł
4ściski stolarskie - 90zł

Głośniki
ARN 4szt - 190zł
Audax - 2x 39zł
zwrotnice - ???
terminale - 14zł
papiery ścierne itd - 30zł

kable
Jantzen 2x2,5mm
Cabletech 2x2,5mm
OEM 2x0,5mm

zdjęcia zamieszczę jutro, bo dopiero co odebrałem płyty.

projekt zbliżony do
http://pawel.lutuje.se/2xARN150+D27.PDF

Załączniki

• front.jpg
    front.jpg
    167.9 KB · Wyświetleń: 0
ktory to chcial zwrotnice do jednego ARN 150 8r?
wysylac mi glosnik bo w weekend robie pomiary!

W związku z informacją że tematy bez zdjeć wylądują w koszu, z góry uprzedzam że do jutra nie jestem w stanie ich zamieścić.

No to jeszcze zdjęcia z placu budowy,

Gdyby ktoś pytał to w żółtej puszce jest klej tapicerski do ew. wygłuszenia.

Skrzynki złożone, na razie bez frontów, br, terminali - jutro dam zdjęcie. Czekam na fornir i klej kontaktowy (postawiłem na Sta-put ze względu na praktycznie bezzapachowośc i rekomendację jednego z forumowiczów)

---------- Post dodany 19.02.2013 o 16:59 ---------- Poprzedni post 18.02.2013 o 19:16 ----------

Szybkie foto poglądowe, no i jest problem - z lewej strony drzwi uderzają o kolumnę ;(
Z prawej maksymalnie dociągnięte do ściany - tak też nie powinno być...

Otworów nie ma bo - nie ma forniru , nic nie poradzę, nie wyfrezuję na złożonych (maszyna ma miejsca na 7cm wysokości płyty). A to co widać to tył ;p
Mogę zrobić otwór na terminal..

---------- Post dodany 20.02.2013 o 19:07 ---------- Poprzedni post 19.02.2013 o 18:58 ----------

Paczka dotarła - klej + fornir (olcha)

kolejny przyklad jak "profesjonalista" pieprzy robote :/
dobrze ze tym razem nic za to nie zaplaciles

No tak, za robotę nic nie zapłaciłem, ale mdf i fronty w plecy. Człowiek całe życie się uczy :)
Dla mnie to kolejna lekcja.

trzeba by poszukac tych wszystkich przypadkow i zrobic ostrzezenie dla nowych

najgorszy byl przypadek gdzie "profesjonalny stolarz" zrobil frezy "z ręki" o zupelnie losowych rozmiarach i skasowal za to ok 100zl!

Jakim cudem takie wyrwy masz w MDFie? To mi frez w wiórówce tak nie szarpał, a tam trudniej. W całej swojej karierze wyfrezowałem aż 8 otworów :)

mbar mówisz o froncie ? to nie ja robiłem...terminali nie będę poprawiał, bez przesady ;)

koleś przyp..alił za dużą prędkością posuwu tępym frezem i targało jak pies szmaciarza ... co za amator . Czym kleiłeś fornir ?

Powrót