• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

Ostatnia edycja:
Gałki mi wypłynęły od oglądania ;) Bardzo fajne konstrukcje ale, jak to ktoś na elektrodzie napisał - "widac zdolnosci manualnych ani ambicji na schludnosc to ty nie masz "

Łoż w mordę a stroboskopie obcięta suszarka! Co tu się wyrabia, nie mam pytań ;)

Ponoć żwirek dla kota świetnie poprawia precyzję i lokalizację sceny. Skoro jest kot, to naturalnym następstwem są myszy (Entreq Vibbeater Maxi): http://allegro.pl/entreq-vibbeater-maxi-myszy-antywibr-i2855087088.html za jedyne 950PLN:

Myszy.jpg

Instrukcja użytkowania:

Myszy cd..jpg

Patrzcie, to takie ekskluzywne myszy, z krawatami, do hi-endu.

Cytat z opisu:
Poprawia precyzję lokalizacji, dynamikę, dokładność i zróżnicowanie basu, znikają ostrości, słychać więcej pogłosów i akustyki nagrania. Na prawdę, kto raz założył to na kolumny to już nie chce ich oddać.
Może i czasem warto założyć, ale preferuję bez ;).

Myszony :razz: chcę takie w przyszłości zrobić,tak po prostu,podobają mi się :)

Elektroda
Pytanie: "Mam pytanie odnosnie wzmaka a koncowki mocy , Czym one sie różnią ?? I po co jest koncówka i do czego ja podpiąć? "
Odpowiedz:
"Różnią się zasilaniem np. 12v to samochodowe lub 2x12v można podpiąć TDA2040 jest to przyjemna końcówka spełniająca normy Hi-Fi mocom ilością zniekształceń. Końcówka mocy służy do wzmacniania sygnału np. z mp3. Służe pomocą na gg 7449•••."

Też coś mam,oczywiście z Elektrody :)

Pytanie: "Mam pytanie potrzebuje kolumny do głośnika Boschmann G-5532s ale nie wiem jakie wymiary powinna mieć jeżeli ktoś się na tym zna to prosił bym o pomoc."

Odpowiedź: "Głośnik jest samochodowy, więc jest przystosowany do grania na "wolnym powietrzu" (bez budy)."

:lol:

Pawel, bo jak ktos nie ma nic madrego do powiedzenia to sie czepia ortografii, poprawnosci jezykowej itp.

Każdy wie o kogo chodzi :) Ja nie mówię że wszyscy są be, ale niektórzy zwyczajnie zaniżaj poziom tamtego forum.

Nie wiem jakie powiązania mają ci ludzie (osoba) z STXem, ale taka postawa mnie na pewno nie zachęci do zakupu czegokolwiek u tej firmy. Gdyby to raz się zdarzyło, ale sprzeczki o STX są zbyt często. Jakoś obrońców Tonsila nie pamiętam, a 20/80/2 i 13/40/2 + 10/80/7 z sentymentem wspominam. Tak się tylko zastanawiam.

Powrót