a tak z ciekawosci - o jakich kolumnach mowa? nadal stxy?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja może jestem zbyt mało inteligentny z "audio sztuki" żeby to zrozumieć więc może mi ktoś to przetłumaczy.Bas ... jest motoryczny, czas wybrzmienia jest niezwykle akuratny
Uff... trzeba pamiętać, że prąd płynie z plusa do minusa (a w zasadzie odwrotnie) więc patrzcie na polaryzację, żeby nie obrócić przewodu niezgodnie z oznaczeniami :lol:
ciekawe teorie... jak fajnie maja ci co nie znaja podstaw teoretycznych![]()
Więc po co np 4mm(i czasami więcej) na woofery i większe wartości niż 1,5 na sekcję mid/tw?
I nie jest to absolutnie żadna zaczepka, a pytam zupełnie poważnie, jakie są zalety większych średnic kabli głośnikowych, niż klasyczne 1,5 i 2,5. ?
a np, po by żeby delikatnie zmienić charakterystykę, tak kabel 0,75mm kw jak i np 4mm przeniesie, tylko z delikatnie inną charakterystyką, wytłumaczę Ci to łopatologicznie, jeśli np woofer ciągnie mułem, możesz wtedy zastosować mniejszy przekrój kabla po to a żeby nie szedł w niższe częstotliwości aż tak bardzo,(chociaż więcej może zrobić po prostu inny przewód) jęsli np woofer gra mocno średnim basem można delikatnie naciągnąć charakterystykę wrzucając przewód o większym przekroju, często ten sam kabel rodzaj miedzi ten sam typ skrętki inaczej zagra w przekroju 2x2,5mm a inaczej w przekroju 2x5mm
Czy to Audio Video?"STX FX-300 oferują najwyższym poziom jakościowy jeżeli chodzi o technologię, projekt zwrotnicy oraz jakość materiałów niespotykanych nawet w kolumnach do 10 tyś zł.''
Czy to Audio Video?
pisownia oryginalna!mechanizm opuszczania szyb ford fiesta wersja dzi 96 rok 3 drzwiowy lewy mi się zepsul elektruka zajmuje się tym pan