• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum

12187826_743381809127972_5296263203865375908_n.png

"jednak muszę zostawić tylko jedną parę kolumn. na 2 jest za ciasno - "duszą się"! Dźwięk nie ma przestrzeni, głębi, scena za płytka..."

Kolumny się duszą... uwielbiam ten tekst :D

Elektroda oczywiście.

Witam. Chcę zamontować audio w samochodzie i tylne głośniki na półkach i przedzie woofery chcę podłączyć pod wzmacniacz 4-kanałowy. I teraz pytanie czy gwizdki w przednich i tylnych drzwiach mogę podłączyć pod radio 4x50W (pioneer deh-3900mb) i czy to wystarczy aby grały przyzwoicie? Jestem raczej audiofilem więc zależy mi na czystym dźwięku. Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuje.

"Być może sytuacja poprawi się nieco po kilku miesiącach, gdy membrany głośników nieco się wygrzeją"

Membrany się wygrzeją? :D

"ze względu na umieszczony na boku głośnik niskotonowy, nie można ich ustawiać głośnikiem do mebli – inaczej fala tonów niskich nie będzie miała miejsca, by się rozejść po pomieszczeniu."

A to ciekawostka :D
No chyba że ktoś by faktycznie te kolumny wstawił pomiędzy dwie szafki...

Lepszy ubaw jest z komentarzy o "wygrzewaniu"... saaami znawcy :D

" Nie ukrywam że lubię posłuchać rapu na dobrym basie i robić nocne libacje przy samochodzie, a przy nim koncert z samochodu."

"Nocne kuchenne prace w tajemnicy przed żoną a potem sprzątanie żeby śladu nie było - jak ja to dobrze znam....szacunek Panie Kolego, wiem co przeszedłeś, to Stalingrad małżeństwa, Termopile związku, Kursk ostrożności".

Audiowit. Platforma robi jak najbardziej pozytywne wrażenie. Gratulacje! Spróbuj pod Cd-eka podłożyć coś pochlaniajacego drgania. Na początku przygody z antywibracją przetestowałem zmianę dźwięku kładąc go na małej dętce. Efekt jest zauważalny od razu i wiele podpowiada w czym tkwi fizyczny sekret brzmienia odtwarzacza. Przy okazji dętki możesz sprawdzić jak przy konkretnym ciśnieniu w dętce zmienia się jakość brzmienia a przede wszystkim basu. Potem będziesz chciał wydać trochę pieniędzy na porządny sprawdzony projek

Ciezko bedzie to przebic w tym roku :)

Rozmumiem zniekształcenia w funkcji mocy.. Ale w funkcji ciśnienia w dętce, to się nawet filozofom nie śniło :)

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć, której marki dętkę polecacie i czy lepiej uzupełnić ją powietrzem, oczywiście osuszonym, czy może azotem? Dla koła 26", 1.5bara starczy?

Kup taką rowerową

75539077_1_detka-26x1-95-2-2-presta-foss_900x694_TRS_pad.png

... i wsadz do środka podświetlenie ledowe aby zwiększyć w ten sposób detaliczność brzmienia :)

Powrót