Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.
Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Dolphin123 kolejne pytanie w Twoją stronę.. Czym napędzasz 17SW..? Mam zamiar zbudować ten subik z membraną bierną i tak sobie myśle czym tanim go napędzić.. Jak myślisz pojedyńczy TDA irka wystarczy..?
Na razie zasilany był porządnym piecem na dwóch parach, z LM3875 na razie nie pracował gdyż mam problemy z filtrem DP, więc na razie nie mogę powiedzieć czy tda wystarczy
no właśnie się też zastanawiam nad napędem do 17SW.
myślę o mostku tda i n-mosfecie Irka ale jeszcze nie wiem
chyba na razie zrobię bez panela na terminalu a pod panel wytnę otwór jak wybiorę wzmacniacz
Zapomnialem napisac ze jak pojawi się Questera filtr to zaraz zabieram się za jego wykonanie i będzie to pracowało z końcówką mocy zbiga, mysle ze bedzie to dobry naped na suba http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=17816
Koncoweczke juz mam :wink:
Szczerze mówiąc to też myślałem o tej końcóweczce.. Zastanawiałem się także nad n-mosfetem.. TDA i LM4780.. Ten ostatni może być dobrą propozycją około 120W mocy w mostku i minimalistyczny układ..
Mosfet by Zbig osiąga te 100W/8R i 200W/4R i DF na poziomie 150 przy zasilaniu +-45V po wyprostowaniu.. Ja przykładowo mam trafko 150VA 2x24V i jestem ciekaw jaką moc by osiągnął przy tych 33V.. Tymczasem zamawiam potworka 17SW.. Docelowo będe budował dwa suby + MB a na nich będą stały monitorki na 17-140-SK pędzone symkiem.. Taki zestawik 2.2..
no to jest w czym wybierać:
tda
n-mosfet
mosfet zbiga
lm4780 (ten zmostkowany)
wg mnie również wystarczy 60-80W
mam gdzieś w domu tda Irka i panel alpierda na 7296 to po testuję
ale powinny wystarczyć
smerfetek13 jak robisz dwa doły to na monitorki weź sobie 14SK, ma minimalnie lepszą średnicę, a basu i tak nie potrzebujesz z nadstawek.
U mnie będzie trafo 2x26 bo takie akurat mam pod ręką, także stąd moje oczekiwania co do mocy. Żadnego scalaka typu tda nie chcę bo mam ich już szczerze dosyć :wink:
Chciałem składać n-mosfeta Irka, ale trafiła się końcówka zbiga nowa także chwilowo zostaje :wink:
dolphin123 szczerze mówiąc to 17SK chce wstawić w 11litrów i wyżej stroić więc średnica powinna się polepszyć.. A zestawik na 14SK też będe robił z tym że na jednym subie w BR (dla koleżanki).. Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie.. Narazie nurtuje mnie temat napędu..
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.