• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Nisko-średni do wysokotonowy 1"

dolphin123, bez problemu - mb jest przyklejona, ale delikatnie trza pociągnąć i odchodzi :) Klej podobny do tego, którym są sklejone obie części obudowy ambi.

UWAGI MODERATORA
junior300, niedosc ze lnk z obcego forum to jeszcze trzeba ekran 3x przewijac :???:
nastepnym razem wywale a nie poprawie

A po co te głosnki sa wkoło pastą do zębów obsmarowane? :shock:
A ze link z innej strony to nic złego, od tego jest internet właśnie, w tym celu wlasnie powstał format html zeby nie dublować zawartosci i kazdy mogl korzystac z jednego zrodla.

Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie

Jak wklejałem to działał - to był temat zbiorowego zamówienia na ambilighty. Albo wygasł - albo go ktoś usunął.

Czemu szkoda że nie 4R..? Przecież wypadkowa z połączenia missionów i alpharda wyjdzie 4R Więc w czym problem..? Tak apropo to też myślałem o takim alphardzie..:)

smerfetek a kto tak napisał ? :???:
impedancja kopułki za kondem nie ma już w sumie znaczenia.....

[ Dodano: 2010-10-20, 13:15 ]
Inaczej mówiąc jak zrobisz 2 drogi gdzie mid-bas będzie miał 8Ohm a kopułka 4Ohm to cała kolumna ile będzie miała Ohm ? ;)

No to strzeliłem gafe.. :oops: :razz: Szczerze mówiąc niewiedziałem o tym że za kondem niema to już znaczenia.. Więc przy takim połączeniu będzie tyle ile ma Alphard..? Dokształcić się musze.. :wink:

Wlasnie tyle bedzie, wiem ze ktos o nim wspominal, tyle ze "jako tako gra" czy cos w tym stylu, poza tym post byl wygasajacy :)
A wiec wie ktos cos o nim?

Powrót