• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nowoczesne telewizory - fakty, mity, co kupic?

skopiowalem tresc tematu z hdtv

witam

Skuszony reklamami postanowilem skorzystać z rat 40x0% i kupilem tv philipsa.
http://www.euro.com.pl/telewizory-l...ps-40pfl4508h-2x-okulary-3d-pta509.bhtml#opis
jak na zlosc ostatnia sztuka w sklepie okazala sie wadliwa!
tak wiec czekam do piatku na odbior tv...

dlaczego wiec zakladam temat?
otoz mojej dziewczynie sie nie spodobal philips bo wg niej lg jest lepszy...

tak wiec do piatku musze podjac decyzje czy odbierac philipsa czy zamieniac na lg
http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-42la641s.bhtml#opis

prosze o szybkie i powazne argumenty za jednym i drugim

jak wyglada gwarancja/reklamacja w przypadku tych marek?

tv bedzie w jasnym pokoju z oknem na wschod
sygnal z kablowki analogowej + ogladanie filmow z komputera
zalezy mi glownie na jakosci obrazu (bede ustawial na naturalne kolory) oraz na wygodzie.
bardzo wazna jest dla mnie cisza - jezeli ktorys z nich ma piszczacy zasilacz to prosze o takie info.

ja jestem za philipsem mimo kilku jego wad
za LG przemawia:
-System Resolution Upscaler poprawiający rozdzielczość oryginalnej treści pochodzące z sieci lub z urządzeń zewnętrznych.
- wiecej aplikacji smart tv

prosze o szybka pomoc w podieciu decyzji. niestety nie mam czasu tym razem na dokladne porownywanie ich w sklepie.

z gory dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Pawel S - DIYaudio.pl

nie zapominaj ze po tym kablu tez idzie sygnal cyfrowy!
Wiem ale do tego jest potrzebny dekoder. Po tym samym kablu może również iść bardzo szybki internet. Jednym słowem, porządny kabel :-)

na obecnym grundigu 28" jakosc obrazu jest bardzo dobra
I na nowym tv jakość będzie porównywalna w tej konfiguracji. Zaineestujesz w dekoder szybciej niż Ci się wydaje.

gdyby nie dali kredytu 0% na duza ilosc rat to bym nie kupil tv bo go nie potrzebuje

Gdyby rozdawali na ulicy za darmo różowe spódniczki, to też byś wziął, bo za darmo? Jak ja tego nie kumam :D Ale wiele ludzi tak ma, że jak coś za darmo, to nie pomyślą, że mają w domu np. 10 długopisów, ale jak za darmo to trzeba brać :D

Poza tym masz Paweł strasznego pecha... Kupiłeś rower, to z rowerem były problemy, wypadki, kupiłeś telefon, to samo, teraz telewizor :D

A jak z gwarancją? Tzn. jak długo?
oczywiscie na sile wciskaja rozszerzona gwarancje. stanowczo odmowilem ;)

Gdyby rozdawali na ulicy za darmo różowe spódniczki, to też byś wziął, bo za darmo? Jak ja tego nie kumam
chodzi o to ze obecnie mam kredyt. a jak widzialem w reklamie 40x40zl to pomyslalem sobie ze 40zl miesiecznie to zadne obciazenie a jest nowy tv i wiecej kanalow...
a jak splace obecny kredyt to bede placil po wiecej rat ;)

Poza tym masz Paweł strasznego pecha... Kupiłeś rower, to z rowerem były problemy, wypadki, kupiłeś telefon, to samo, teraz telewizor
do kobiet tez szczescia nie mam :(

aha - skoro juz mam dobry tv to jest motywacja zeby zlozyc kino domowe i dokupic amplituner :thumbsup:

skopiowalem tresc tematu z hdtv

witam

Skuszony reklamami postanowilem skorzystać z rat 40x0% i kupilem tv philipsa.
http://www.euro.com.pl/telewizory-l...ps-40pfl4508h-2x-okulary-3d-pta509.bhtml#opis
jak na zlosc ostatnia sztuka w sklepie okazala sie wadliwa!
tak wiec czekam do piatku na odbior tv...

dlaczego wiec zakladam temat?
otoz mojej dziewczynie sie nie spodobal philips bo wg niej lg jest lepszy...

tak wiec do piatku musze podjac decyzje czy odbierac philipsa czy zamieniac na lg
http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-42la641s.bhtml#opis

prosze o szybkie i powazne argumenty za jednym i drugim

jak wyglada gwarancja/reklamacja w przypadku tych marek?

tv bedzie w jasnym pokoju z oknem na wschod
sygnal z kablowki analogowej + ogladanie filmow z komputera
zalezy mi glownie na jakosci obrazu (bede ustawial na naturalne kolory) oraz na wygodzie.
bardzo wazna jest dla mnie cisza - jezeli ktorys z nich ma piszczacy zasilacz to prosze o takie info.

ja jestem za philipsem mimo kilku jego wad
za LG przemawia:
-System Resolution Upscaler poprawiający rozdzielczość oryginalnej treści pochodzące z sieci lub z urządzeń zewnętrznych.
- wiecej aplikacji smart tv

prosze o szybka pomoc w podieciu decyzji. niestety nie mam czasu tym razem na dokladne porownywanie ich w sklepie.

z gory dziekuje za odpowiedzi
pozdrawiam
Pawel S - DIYaudio.pl
bierz lgika ten philips jest slaby ogolnie nie rozgladal bym sie za seria ponizej 5xxx

okazalo sie ze bracia maja wyzszy model tego LG - odradzali tansze model
odebralem dzisiaj philipsa i jest ciekawie

wracam bawic sie ustawieniami i pozniej opisze wrazenia

mutpeizx93998mw1o4ee_1396814439.jpg

nig8xe7ju657qonvxciw_1396814442.jpg

iw4ujv9d0dr8kpwon69k_1396814447.jpg

w szoku jestem jaka jest roznica miedzy kanalami cyfrowymi w HD a analogiem - nigdzie wczesniej nie widzialem tego tak wyraznie
kolumny podlaczone pod TV ;)

Telewizor całkiem padł i nie daje znaku życia. Wg opinii znajomego zajmującego się naprawą sprzętu agd/rtv (pracuje w serwisie), prawdopodobnie będzie to zasilacz - a dokładniej jakiś kondek w zasilaczu - wspomniał, że nie jest to odosobniony przypadek.

Odebrałem wczoraj TV z serwisu. Wszystko działa OK; w karcie gwarancyjnej adnotacja "Wymiana zasilacza" ;)

Nie na temat...
Lekkie zastrzeżenie mam do obsługi serwowanej przez gościa w Auchan. Na każde pytanie reaguje agresją; odpowiada z wielką łachą wywalając przy tym gałami na lewo i prawo. Gdy poinformowałem, że przed odbiorem i podpisaniem papierów chcę sprawdzić, czy działa - przez moment naszła mnie obawa, że dostanę strzała w papę. No ja rozumiem, że może mało mu płaca i ogólnie sytuację życiową może mieć nieciekawą, ale, jasna cholera, jak ta robota w hipermarkeciaku jest dla niego problemem, to niech ją zmieni, albo niech upomni się o swoje u kierownika - skoro przy kliencie potrafi być taki hojrak. Nie potrafię zrozumieć ludzi, którzy swoją prywatną frustrację wylewają na w sumie Bogu ducha winnego klienta, którego mają przecież obowiązek obsłużyć - obowiązek, którego się podjęli biorąc tę pracę. Sprzęt oddawałem u jakiejś kobiety - miła, uśmiechnięta - komp się jej zawiesił, to zagadała dla zabicia czasu oczekiwania i rozładowania sytuacji. A tutaj? No trudno... TV działa :)

Powrót