• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nowosci dla diy;)

1197095_2.jpg

Na AS był. Słuchal ktos?

Czy to ten midwoofer z wysokotonówką współosiowo? Słyszałem O NIM ale nie słuchałem go... Ale zobacz wątek o audioshow, ŁukaszN się chyba o nim wypowiadał... (przedostatnia strona)

szkoda ze nie wiedzialem ze bedzie, poszedlbym posluchac:/

Lukasz N napisał:
Kolejny zestaw który zaskoczył mnie pozytywnie to małe szerokopasmowe monitorki Dinosaur Bravo ktorycyh można było posłuchać w pokoju firmy Moje Audio. Jak na taki mały szerokopasmowy głośnik kolumy miały naprawde sporo basu, chociaż mój przekaz moze być nieco przekłamany bo w pomieszczeniu był tłok i musiałem stać pod ścianą :P Dzisiaj okazło sie że to nie były szerokopasmowce tylko midwoofer z umieszczoną wspołosiowo wysokotonówką i tu uwaga.. głośnik ten jest produkowany przez Seas'a, wiec o ile jest on dostępny dla przecietnego zjadacza chleba warto było by sie nim zainteresować.

ten Hi-Vi Trinity6 za 90 dolców (ok 250zł) to może być fajny patent bo pokrywa tweeter (100zł) i midwoofer (100-200zł) i zwrotnicę. szkoda, że nie grał bo równie dobrze mogło go w ogóle nie pokazywać. Vas 10 litrów, fajny do monitorów. nie zamawia ktoś?

a skad je zamowic ?;) ja bym sie na nie pisal... te bravo tez moga byc fajne jednak niestety mam juz dosc zoltych membran... :P stxy, teraz kep... nie chce wiecej zolci bo koncza mi sie pomysly na dobor koloru kolumn:)

amdr - ten glosnik ma 4 zaciski do podlaczenia
i w broszurce masz szchemat zwrotnicy
wiec cos mi sie nie wydaje, aby mial wbudowana
z durgiej strony chetnie bym posluchal tego wynalazku ;)

suszi - słusznie prawisz, wymaga zwroty i to nawet 3-drożnej! widziałem te 4 zaciski ale zapomniałem :oops:

czy ktoś może porównać sds/hds 134 i 15/40/5?

NO z sds-em to raczej niema co porównywać raczej z HDS-em sam jestem ciekaw które zagrało by lepiej.

no właśnie dlaczego nie :) zagadałem jednego typa co ma 2x sds134 + sc10n i jest zachwycony sedesami.
Hej,
co do basu to jest go całkiem sporo. Wczesniej mialem suba na gdn 20/80/2 i po sprzedaniu go nie odczuwam braku niskich tonów wiec chyba jest ok
Jak dla mnie to wiecej mi nie trzeba.

Powrót