• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

nowy zestawik

Reakcji
14
Siema.

Jako ze sprzedalem po kosztach budowy totemy, czas aby zakupic jakies glosniczki..

No i nie bardzo wiem jaki mam wybor... z jednej strony mialyby byc to monitorki i na basie by grac nie musialy, z drugiej strony fajnie by zakupic jakas 18stke do podlogowek. Wiec na razie propozycje.. i tu tez jedna przeszkoda:

potrzebuje midwoofera aby dosyc wysoko ciagnal, gdyz bedzie gral on z Vifa XT19.
Cena jaka moge poswiecic na glosniczki to 200zl bez zadnego naciagania juz....
fajnie by zakupic cos z audiocomponents, na razie nie chce tonsili, stxow.
Czy moge liczyc na Wasza pomoc ?

Pozdrawiam

takie komentarze moges dla siebie zatrzymac.... majac tysiaka na glosniki kupic jest latwo... a zaproponuj cos przyzwoitego w tej kwocie ? i co ? teraz nie masz zdania....

dolphin123, ja mam praktycznie skonczone monitorki na xt i sds134 hi end to to nie jest ale przyzwoite jak chcesz wpadnij w przyszlym tyg i posluchaja sds mam zamowione kilka wiecej wiec jak cos odstapie ze swoich

ja teraz mam w planach XT25+tonsil 15/40 z siest.
ja bedzie malo basu dorzuce MDSa:)

takero, jakos udalo mi sie wyrwac po kilku mailach telefonach ... normalnie zdziwili sie bardzo ze chce to kupic, mowili ze nie jest dostepny itp... ogolnie baardzo niechetnie.
ale udalo sie i moze dzis/jutro bede juz je mial;)

mIKI napisał:
ogolnie baardzo niechetnie.
czyli lata lecą ,a tonsil pozostaje sobą ;)
Jak posprzedaję nieco "śmieci" to zakupię parkę tych siestowców i sdsów , ciekawe jak porównanie wyjdzie.

tez jestem ciekaw.
najsmieszniejsze jest to ze ani e-tonil. ani protonsil nie maja noty katalogowej;| albo nie chce wyslac... normalnie dziwne rzeczy tam sie dzieja;) jeden z najlepszych glosnikow a on lache klada;)

Pawel S. napisał:
oj duzo lepsze mieli ale przez glupia polityke nikt ich nie widzial ;]
jak już offtop na ten temat to też od siebie napiszę o gośnikach tonsila - wiadomo już co z tą neodymową kopułką którą się na AS chwalili ?

Powrót