• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

"odkrywamy swoje drugie JA" ;)

No widze chłopaki, że otwieramy sie mi głupio było pisac ale widze, ze nie jestem sam. Kocham akwarytyke :)) w pokoju mam 4 akwaria, rozmnażam głównie rybki labiryntowe (bojowniki, gurami), jak uda mi sie przyjechać na zlot do Torunia to obowiązkowo tzreba zoologiczne odwiedzić.

P.s a reszta to jak juz wspomnialem kobiety, internet, rysunek, malarstwo, no i hip hop-to moje zycie :) (i wypić też chyab kazdy lubi ;)))

oczywiscie motoryzacja. dolaczam do Dlugiego i Grzesia. rowniez marze o GS 500, ale biore tez pod uwage Kawasaki ER-5. w sam raz na pierwszy raz. ehhhh ...motocykle, tylko zeby pogoda w Polsce byla czesciej lepsza...

nautiliusy

nautiliusy

Flagowe Nautiliusy są w closed, to prawda ale tylko bas 30 cm. To jest konstrukcja bezkombromisowa. ten tunel zwinięty w ślimaka ma 3,4 metra ponieważ jak wiemy, jażda częstotliwośc na swoją długośc fali. CZym częstotliwośc większa, tylm długośc fali - mniejsza. Co za tym idzie do sopranow potrzebowali 30 cm - dali róg, do midisopranów 50 cm - dali róg, do średniaka potrzebowali 70 cm -dali róg ale dla basu potrzebowali 3,4 metra i tu danie rogu było by śmieszne, więc zwinęli ten kanał w ślimaka. Całośc posadzili na płycie granitowej o wadze 50kg, zrobili aktywne zwrotnice, kazali zasilac parę kolumn 8 wzmagolami i tak właśnie powstały nautiliusy :) W praktyce nie wygląda to tak źle. 2 potężne końcówy dadzą im rade. Ja je widziałem na własne oczka i mówię wam ....miodzio :) a swoją drogą to wiecie że w tych flagowcach głośniki nie sa osadzane w tradycyjny sposób ?? wszystko na wcisk w specjalnei amortyzujące uszczeli a tlkyo bas ma na magnesie trzpień z gwintem i jest od środka przykręcany. nio to tyle o nih. Czadowe kolumny :P

Auta,imprezy,komputery,audio,elektronika.

Ogólnie kocham Kobiety (yeeee) oraz wszystkie urządzenia posiadadające silnik spalinowy,począwszy od kosiarki do trawy................po samochody :-)

mateusz, Muszę Ci powiedzieć,że też choduje labiryntowe rybki.Głównie bojowniki i wielkopłetwy (oczywiście razem niepływają).....ale nie będziemy tu przecież o rybkach gadać :)

dziejok napisał:
oczywiscie motoryzacja. dolaczam do Dlugiego i Grzesia. rowniez marze o GS 500, ale biore tez pod uwage Kawasaki ER-5. ...

Dziejok kawasaki ER-5 niby ma chłodzenie cieczą cio jest jedyną rzeczą na jego korzyść(nio i troszki więcej mocy;) ale i tak wybieram Gs nio a cio do tego żeby to było moje marzenie to się za bardzo nie staram bo to jest naprawdę mój motocykl (czerwona bestia naked bike bez owiewek oczywiście;)
Sound Wave ja pływam tylko na Chańczy i na Solinie czyli marne szanse na spotkanie się na wodzie;)
pozdro for All

hej Dlugi! to jak dasz rade przyslij kilka fotek Gs'ki. Moze i ja kiedys sobie taka sprawie. swoja droga za ila mozna kupic Gs w przyzwoitym stanie?

ja dalem 7000zl. ale to różnie chodzi hmmm..trzeba mieć od kogoś zaufanego najlepiej;)
jak zrobie foty to podeślę keine grenzen:) szkoda że ostanio coraz zimniej się robi;/
pozdro dla Free Rider;)

ostanio myślałem nad wersją z owiewkami żeby sobie zamienić..
ale niestety doszłem do smutnego wniosku że jeszcze sporo czasu minie zanim zbiorę tyle mamony bo myślałem o czymś duuużo młodszym niż 93(obecnie:)
mmmmmmm.....najbardziej cenie niezawodność tego modelu.
pozdrowionka dla Użytkowników Dziejoka i GRZESIA (i całej reszty też) .. za miłość do moto:) "tu zaczyna się inny do niczego niepodobny świat.."
(żagle też rządzą;)
pozdro

jak uda mi się uzbierać do wakacji odpowiednią ilość pieniędzy na moto to będę Dlugi! z Tobą rozmawiał na ten temat, będzie mi potrzebna fachowa rada. W tej chwili dla mnie to jeszcze marzenia ;P
pozdrawiam

hardware, rowery MTB, akwarystyka kiedys modelarswo kartonowe.
Lubie pogrzebac troche przy swoim Fordzie Orionie

osobiscie powiem ze gram w pilke nozna w klubi Włoclavia z mojego miasta szkoda ze nie w kujawiaku.... sa w II lidze (ale ja jestem jeszcze juniorem)
Pozatym siatkowka i ladne dziewczyny i dobry browarek ;)

hej Grzesio. przecierz my mieszkamy prawie obok siebie. ja tez zbieram mamonke na motorek. Jaka sumke planujesz wydac na swoje marzenie?

hej Dlugi. Czy GS'ka z 93 roku rozni sie bardzo od modelu produkowanego obecnie? Moim zdaniem bez owiewek jest ladniej, po co ukrywac to co w naked bikach jest najpiekniejsze. szerokiej drogi zycze i taniego paliwa...

ja gram na trąbce w orkiestrze dętej :P trochę fotografowałem, ale to drogie hobby i jak kupie cyfraka, to będę trzaskał zdjęcia jedno za drugim :)
miałem kiedyś akwrium (w podstawówce), fajne były rybki, które pływały w stadkach (do 7 sztuk) tam i nazad, ale na gupikach był najlepszy interes:D
Na razie jestem ubogim studentem, więc z mam ograniczone fundusze, ale kiedyś napewno kupie sobie motor :)

...aha, lubie też pojeżdzić na rowerku po lasach i pagórkach (rezerwat Buczyna)

stilldead uderzsz rozumem haha, a tak poza to dziwne od mometu jak wstawilem temat nie otwierala mi sie stronka ale juz jest git :)

Jeżdżę na rowerze górskim. I to ostro. Nie jak pozerzy w majtkach z lycry. Dwie litery - GT.

Ja mam teraz duży problem bo nie wiem co wymienic jako pierwsze, bas, czy modowanie kompów ( http://www.moded-kompz.net/?name=Projects&id=7 - jedna z moich ostatnich konstrukcji, a nie modyfikowałem juz jakies 2 latka bo tyle ma mój synek, stale natomiast cos poprawiam i dokładam w kompie)
W zwiazku z miłością do basu zainteresowałem sie DIY audio ale to jeszcze przed kompami, po zbudowaniu mojego pierwszego wzmacanicza (GML) zakupiłem kompa i zapłoneła miłosc do modyfikacji, powoli (przy okazji budowy suba) wraca miłosc do audio. Tak wiec wieczna rozterka.
Samochody, nie mam czasu i warunków zeby jeszcze te rozkręcać (choc kusi mnie to bardzo) Teraz jako stateczny tatuś i mąż, nie ma czasu na rower, piwo z kumplami (ulubiony sport za kawalera) i pare innych rzeczy. Film - kocham SF, Star treki i inne stare i nowe filmy z tego gatunku.

Powrót